(VIDEO) TEO SRUŠIO ZVEZDINE SNOVE: CSKA se provukao i sa 2:0 stiže na noge Zvezdi u punu Arenu
Foto: Euroleague.net

Plej-of Evrolige

(VIDEO) TEO SRUŠIO ZVEZDINE SNOVE: CSKA se provukao i sa 2:0 stiže na noge Zvezdi u punu Arenu

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od ekipe CSKA u Moskvi sa 77:76 (20:20, 24:28, 19:12, 14:16), i u drugoj utakmici četvrtfinala Evrolige.

CSKA je poveo sa 2:0 i za plasman na završni turnir potrebna mu je još jedna pobeda. Naredna utakmica igraće se u ponedeljak 20.45 u Beogradu.

Najefikasniji u beogradskom klubu u drugoj utakmici bio je Stefan Jović sa 15 poena, po 14 su postigli Marko Simonović i Terens Kinsi, a Kvinsi Miler 11.

CSKA je predvodio Kajl Hajns sa 19 poena, dok su Nando De Kolo i Kori Higins postigli po 13. Zvezda je odlično počela i vodila sve do pred kraja prve četvrtine. Crveno-beli su imali i sedam poena prednosti, ali su rano ispunili bonus, pa je domaćin zahvaljujući poenima sa slobodnih bacanja lako nadoknadio zaostatak.

Utakmica je bila izjednačena do sredine druge četvrtine, kada je Zvezda ponovo stekla veću prednost trojkama Stefana Jovića i Branka Lazića. Crveno-beli su do poluvremena imali i osam poena prednosti, a posebno je bio raspoložen Marko Simonović, koji je tada postigao tri trojke iz četiri pokušaja.

Košarkaši CSKA su postepeno smanjivali zaostatak tokom treće deonice, a sredinom nje i ponovo poveli. Zvezdini igrači teško su u poslednjoj četvrtini postizali poene, što je domaćin iskoristio i povećavao prednost. Stefan Jović je vezanim poenima vratio Zvezdu u igru, pa je utakmica rešena u završnici.

Plejmejker crveno-belih je novu trojku pogodio minut i 13 sekundi pre kraja za novo vođstvo. Miloš Teodosić je brzo vratio trojku za novih plus dva domaće ekipe, Zvezda potom nije iskoristila napad, ali je ukrala loptu protivniku i poenom Kinsija sa slobodnog bacanja došla do minus jedan.

Nakon dobre odbrane, crveno-beli su imali poslednji napad, ali je Joviću tri sekunde pre kraja dosuđeni koraci. Nad Andrejem Voroncevičem je napravljen faul, on je promašio oba bacanja, a Kinsi šutem sa više od pola terena nije uspeo da postigne koš, pa je CSKA pobedio i došao na korak od plasmana na fajnal-for.

Četvrta četvrtina

40. minut 76:77 - Kraj utakmice

40. minut 76:77 - Simonović zaiustavlja De Koloa, zvezda ide u napad za pobedu. Koraci Jovića!

40. minut 76:77 - Kinsi je oteo loptu Teodosiću, koji ga je faulirao. Amerikanac je dao samo drugo bacanje

40. minut 75:77 - Trojka Teodosića

39 minut 75:74 - Trojka Jovića, Zvezda vodi

37. minut 70:72 - Simonović i De Kolo su ogodili po 2 penala

37. minut 68:70 - Trojka Jovića

36. minut 65:69 - Simonović je pogodio jedno, a Jović oba bacanja

35. minut 62:69 - De Kolo je ubacio oba penala

35. minut 62:67 - Micić nije ubacio loptu u igru za 5 sekundi

34. minut 62:65 - Posle 4 skoka u napadu Miler je pogodio ulaz

32. minut 60:63 - Zvezda nema rešenje u napadu, posle minut i po nema poena ni na jednoj strani

Četvrta četvrtina

30. minut 60:63 - Dobar potez Štimca

27. minut 55:53 - Miler prekida seriju Rusa, košem uz faul

25. minut 52:53 - CSKA je serijom 7:0 preokrenuo

23. minut 52:46 - Zvezda poenima Cirbesa i Kinsija i dalje drži vođstvo

21. minut - 48:46 - Higins je pogodio prve poene u nastavku

Treća četvrtina

20. minut 48:44 - Kraj prvog poluvremena

20. minut 48:43 - Kucanje Mitrovića i trojka Simonovića!

17. minut 43:39 - Kontra Jovića, a potom i trojka Teodosića

17. minut 41:36 - Serija trojki na obe strane

15. minut 33:31 - Prva trojka Teodosića

15. minut 33:28 - Posle trojke Lazića Zvezda odlazi na plus 5

12. minut 24:24 - Velika borba sa dobrim odbranama

Druga četvrtina

10. minut 20:20 - Kraj prve četvrtine

10. minut 20:18 - Posle zakucavanja Hajnsa CSKA je prvi put poveo

9. minut 17:17 - Zvezda je i dalje agresivna, ali CSKA se polako adaptira

7. minut 13:12 - Oba tima teško dolaze do poena, Rusi su od 12 8 postigli sa penala

4. minut 11:4 - Zvezda igra odlično, ali Dangubić već ima tri prekršaja

4. minut 9:4 - Zvezda igra agresivnu odbranu i kao i u prvom meču bolja je na startu. Teodoisć i Hajs ulaze u igru

1. minut 2:0 - Kinsi postiće prve poene na meču

Prva četvrtina

Beogradski tim, koji je solidno digrao prvi duel, ali nije imao rešenje za razigranog Miloša Teodosića i u drugom meču neće biti u punom sastavu, pošto bolesni Marko Gudurić nije ni otputovao u Rusiju.

18:32 - Teodosić najkorisniji, srpska petorka

Košarkaš moskovskog CSKA Miloš Teodosić najkorisniji je igrač posle prvih utakmica plej-ofa Evrolige. Kapiten reprezentacije Srbije je u pobedi nad Crvenom zvezdom (84:74) ubacio 23 poena (4/5 za dva, 4/5 za tri), dodao po šest skokova i asistencija, za ukupan indeks korisnosti 28.

Isti indeks imao je još jedan srpski košarkaš, Miroslav Raduljica, ali je njegov Panatinaikos ubedljivo poražen u Vitoriji od Laborala 84:68.

Raduljica je u ekipi Aleksandra Đorđević jedini bio raspoložen, pošto je postigao 21 poen, uhvatio šest skokova i zabeležio dve asistencije.

Treće i četvrto mesto zauzeli su Entoni Rendolf iz Lokomotive i centar Laborala Janis Burusis, dok Top5 zatvara još jedan reprezentativac Srbije i šuter Fenerbahčea Bogdan Bogdanović.

18:00 - Radonjić: Pokušačemo da odigramo hrabro, kao prvi meč

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić veruje da njegov tim može da odigra jednako dobro i drugi meč.

“Pokušaćemo da odigramo i drugu utakmicu ovako dobro. Imali smo šansu da budemo još bliži, ali u finišu posle izgubljene lopte Micića nismo uspeli da budemo dobri u defanzivnom skoku. Bilo je još trenutaka kada smo mogli da reagujemo bolje”, istakao je Radonjić. Hajns: Zvezda je dobra, ali želimo 3:0

Košarkaš moskovskog CSKA Kajl Hajns oprezan je pred drugi meč sa Crvenom zvezdom u plej-ofu Evrolige, poručivši da ekipa ne sme unapred da upiše trijumf."Igrali smo protiv mladog i ambicioznog protivnika, koji je još jednom pokazao da je dobar i talentovan tim. Posebno su bili jaki u napadu, pod košem su bili odlični, uhvatili mnogo lopti, ali smo iskontrolisali meč. Plej-of nije nikada lak, ali želimo da se plasiramo na Fajnal for sa sve tri pobede", rekao je Hajns za ruski Šampionat.

Hajns ističe da je potpuno fokusiran na novi meč dva tima u glavnom gradu Rusije.

"Idemo od utakmice do utakmice. Nikada ne znamo šta može da nas očekuje u drugom meču, pa i za sada ne razmišljam o gostovanju u Srbiji", naveo je snažni košarkaš.

Američki centar protiv Crvene zvezde ostvario je lični rekord u Evroligi pošto je postigao 21 poen, jedan više iz doba kada je igrao za Bamberg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track