Najnovije vesti

ŽELJKO OBRADOVIĆ SARKASTIČAN: Baš bih voleo da vidim EP bez Srbije, Hrvatske, Španije...
Foto: Saša Pavlić

Reakcija najtrofejnijeg evropskog trenera

ŽELJKO OBRADOVIĆ SARKASTIČAN: Baš bih voleo da vidim EP bez Srbije, Hrvatske, Španije...

Košarka

Trener Fenerbahčea Željko Obradović izjavio je da ne veruje da će Evropsko prvenstvo naredne godine biti održano bez najboljih reprezentacija.

Obrahović je za španske medije prokomentarisao sukob na relaciji FIBA - Evroliga. FIBA je suspendovala 14 Saveza sa EP 2017 zbog odluke da njihovi klubovi učestvuju u Evrokupu.

Legendarni srpski trener smatra da su pretnje FIBA blef.

"Baš me zanima kako bi to izgledalo EP bez Srbije, Hrvatske, Španije, Grčke, Rusije... Baš bih voleo da vidim turnir bez tih selekcija. FIBA priča da želi da promoviše košarku. Da li je ovo njihov način promovisanja? Ko zna, možda će ovih 14 da organizuju drugi Eurobasket", izjavio je Obradović i dodao:

"Klubovi imaju pravo da biraju. To je pravog svakoga, a FIBA priča samo o sankcijama".

Bord FIBA Evropa suspendovao je Srbiju, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Španiju, Grčku, Italiju, Izrael, Tursku, Litvaniju, Rusiju i Poljsku, ali svi Savezi mogu da "skinu suspenziju" povlačenjem klubova iz Evrokupa ili suspenzijom onih koji to odbiju. 

Španski mediji navode da je tamošnji Košarkaški savez uputio dopis ACB ligi da hitno raskine sve ugovore sa Evroligom i da svu potrebnu dokumentaciju dostavi FIBA.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...