(VIDEO) DIREKTAN NAPAD NA LEGENDU: Zbog ove prozivke Čovića, Bodiroga nije birao reči
Foto: Zorana Jevtić

Optužbe na sve strane

(VIDEO) DIREKTAN NAPAD NA LEGENDU: Zbog ove prozivke Čovića, Bodiroga nije birao reči

Košarka -

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović, optužio je sredinom aprila FIBA i članove njenog Borda, da su kao Dejan Bodiroga glasali za uvođenje sankcija Srbiji, koja je suspendovana iz kvalifikacija za Evrobasket 2017. godine, a preti joj i oduzimanje kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, čiji je domaćin.

Čović je gostujući na TV Pink i govoreći o sukobima FIBA i Evrolige i sankcijama, kojima Svetska košarkaška federacija preti savezima 14 zemalja, rekao:

"Vidim da FIBA preti i izbacivanjem i oduzimanjem kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre , ali to je pomalo i državno pitanje. Zašto? Srbija je dala više od 2 miliona evra za organizaciju turnira, ispunila sve uslove i ne može ni Bauman (generalni sekretar FIBA, prim. aut), ni bivši reprezentativac naše zemlje Zoran Radović, ni Dejan Bodiroga, koji je glasao za sankcije, da se igra sa tim. To je sistem ucene, jer, ko čini FIBA? Odakle dolaze ti ljudi? Ne može, naš čovek da glasa protiv Srbije. Može, jednom! I više nijednom", rekao je između ostalog Čović.

Bodiroga je u izjavi za Politiku odgovorio na izjavu Čovića da bi srpski predstavnici u FIBA morali da urade više za interes naše košarke.

"Zabrinuo bih se da me je takav čovek pohvalio. Čovek koji je zalutao u košarku, računajući da će okružen košarkašima imati čistiju biografiju. Čovek koji je uništavao i uništava srpsku košarku. Besmisleno je da o košarci polemišem sa čovekom koji nema zaštićenog svedoka da je radio fizičko. Uostalom, neki pametni ljudi su davno dali dijagnozu za njega. Čovek koji je perfidan, pokvaren, lažljiv, bolesno ambiciozan i beskrupulozan", rekao je Bodiroga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track