(VIDEO) CRVENO-BELE ŠAMPIONKE SRBIJE: Kadetkinje Crvene zvezde u finalu savladale Radivoj Korać
Foto: Kosarka24.rs

Odbranile titulu

(VIDEO) CRVENO-BELE ŠAMPIONKE SRBIJE: Kadetkinje Crvene zvezde u finalu savladale Radivoj Korać

Košarka -

Košarkašice Crvene zvezde drugi uzastopni put osvojile su Žensku kadetsku ligu Srbije, pošto su u finalu završnog turnira savladale Radivoj Korać iz Beograda rezultatom 70:50 (26:10, 20:10, 9:18, 15:12).

Tim trenera Predraga Stanojčića je i prošle godine, u premijernom izdanju ove lige, bio bolji u finalu od Radivoja Koraća.

U finalnom meču nije bilo previše rezultatskog uzbuđenja. Crveno-bele, koje su do ovog meča imale stopostotan učinak u 15 utakmica, od početka su krenule sa mnogo više energije i već posle šest minuta igre stekle prednost 18:2.

Predvođene Ivanom Katanić i Nevenom Naumčev pre svih, domaće košarkašice su tokom ostatka meča održavale visoku prednost i na kraju sasvim zasluženo osvojile titulu prvaka Srbije.

U ekipi trenera Predraga Stanojčića, Katanić je bila najefikasnija sa 21 poenom (9 skokova, 5 asistencija, 4 osvojene lopte), dok je Nevena Naumčev ubacila 16 poena (6 skokova).

U timu trenera Bojana Ivanovića Tijana Jelić je bila jedina dvocifrena sa 17 poena (9 skokova), dok je Marta Vulović postigla devet poena.

Treće mesto osvojila je Novosadska ženska košarkaška akademija koja je savladala Proleter 023 iz Zrenjanina rezultatom 77:66.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track