DŽEJMS I KLIVLEND RAZBIJAJU: Kavsi vezali deseti trijumf, još na 2 koraka od finala Istoka
Foto: AP

NBA liga

DŽEJMS I KLIVLEND RAZBIJAJU: Kavsi vezali deseti trijumf, još na 2 koraka od finala Istoka

Košarka -

Košarkaši Klivlenda pobedili su na svom terenu ekipu Toronta sa 108:89 i tako poveli sa 2:0 u finalu plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

U senci rekorda koji je u regularnom delu sezone postavio Golden stejt, Klivlend doigravanje pretvara u svoj deo sezone. Naime, Lebron Džejms i saigrači su i dalje bez poraza, a ova pobeda bila im je deseta od početka plej-ofa. Kavsi su tako postali tek četvrti tim u istoriji koji je plej-of otvorio sa deset pobeda.

Pre njih su to učinili Los Anđeles lejkersi dva puta, 1989. i 2001. godine, i San Antonio (2012), s tim da je jedino drugi tim Lejkersa, onaj iz 2001. godine, na kraju i stigao do titule. Klivlend je sada na dve pobede od plasmana u drugo uzastopno finale NBA lige i pokušaće da okonča 52 godine dug post od kako je taj grad poslednji put slavio titulu nekog sportskog tima.

Džejms je upisao tripl-dabl, pošto je utakmicu završio sa 23 poena, 11 skokova i 11 asistencija, što mu je bio 15. tripl-dabl u doigravanju. Pored toga, on je "preskočio" Šakila O'Nila na četvrtom mestu na listi strelaca u plej-ofu sa 5.255 postignutih poena.

Ispred njega na toj listi su sada Kobi Brajant (5.640), Karim Abdul-Džabar (5.762) i Majkl Džordan (5.987).

"Ne mislim da smo u nekakvoj seriji. Mislim da smo dobili jednu utakmicu, a potom drugu. Idemo korak po korak. Samo se trudimo da odradimo naš posao", rekao je Džejms posle meča.

Džejmsa je u drugoj utakmici finala Istoka najbolje pratio Kajri Irving sa 28 poena, dok je Kevin Lav upisao 19. Toronto je u drugoj utakmici finala Istoka koliko-toliko držao korak sa Klivlendom za razliku od prvog meča kada je izgubio sa 31 poenom razlike. Najefikasniji u poraženom timu bio je Demar Derozan sa 22 poena, dok su Džejms Džonson, Kori Džozef i Terens Ros postigli po 11 poena.

"Mi ne odustajemo. Spalite nas, ali mi ne odustajemo. Ne želim da poverujem u to", rekao je trener Toronta Dvejn Kejsi posle utakmice.

Treća utakmica finala Istočne konferencije između Klivlenda i Toronta igra se u noći između subote i nedelje u Kanadi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track