GUDURIĆ JUNAK DERBIJA: Propali fudbaler prosipa trojke!
Foto: Saša Pavlić

Evo kakav je bio Gudurić kao klinac

GUDURIĆ JUNAK DERBIJA: Propali fudbaler prosipa trojke!

Košarka -

Košarkaš pobedonosnom trojkom u poslednjim sekundama večitog derbija potvrdio ulogu novopečenog reprezentativca, a Kurir otkriva njegovu navijačku prošlost

Tanka je linija što spaja (Zvezdu i Olimpijakos) i razdvaja (Gudurića i Spanulisa). Mladi košarkaš Crvene zvezde trojkom u poslednjoj sekundi večitog derbija podsetio je na prošlonedeljnu šampionsku trojku Spanulisa za Olimpijakos protiv Panatinaikosa.Iako je doveo Delije do ludila i Grobare do očaja, Gudurić ipak skromno stoji na zemlji. Nije poleteo posle koša koji će postati antologijski.Nema mesta opuštanju- Drago mi je što je lopta ušla i što smo pobedili, ali moramo da se okrenemo sledećoj utakmici - sa obe noge na zemlji priča popularni Gudura.Novopečeni reprezentativac Srbije još na početku sezone, kao debitant u ekipi, postao je ljubimac Delija. Kako je vreme odmicalo, sticao je poene kod navijača. A da je i sam Gudura veliki zvezdaš, potvrđuje fotografija iz detinjstva do koje je Kurir juče došao. Mali Marko sa Zvezdinom kapom.- Da se zna, od rođenja zvezdaš.

Jedva ga zaustavili... Marko posle pobedničkog šuta
Jedva ga zaustavili... Marko posle pobedničkog šuta

Opet bih šutirao trojku

Crvena zvezda je gubila čak i s 20 poena razlike tokom drugog večitog derbija u finalnoj seriji. A šta bi uradio Gudurić da je ponovo u prilici da preuzme odgovornost u poslednjem napadu?- Ma isto bih uradio kada bih dobio loptu. Cele sezone je trener verovao u mene, isto tako i saigrači, na meni je da nastavim da pogađam. Ovo je definitivno velika pobeda, tim pre što smo gubili s 20 poena. Oni su pred svojim navijačima igrali odlično, zasluženo su vodili to prvo poluvreme, ali mi se nismo predali. Hvala našim navijačima na podršci i verujem da ćemo ih obradovati u trećoj utakmici - zaključio je Gudurić.

Devojka čekaJOŠ JEDNA POBEDA I PRAVAC MORE.: Marko Gudurić neće imati mnogo slobodnog vremena ni posle izuzetno teške, ali očito uspešne sezone. Zvezdu deli jedna pobeda od nove titule prvaka Srbije, a ujedno mladog asa deli ta jedna pobeda do odlaska na more. Posle toga - reprezentativne obaveze.- U trećem derbiju ne smemo da se opustimo. Taj meč je prva meč lopta i to mora da se iskoristi - jasan je Gudurić.

Na čemu jeSAT VREMENA NA DOPING KONTROLIMarko Gudurić je posle pobedonosne trojke u poslednjoj sekundi derbija proveo skoro sat vremena na doping kontroli u Pioniru. Zajedno s njim, na analizama su bili Simonović, Vilijams i Vrabac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track