REVOLUCIJA U KOŠARCI: Legendarni NBA trener predlaže četvorku! (ANKETA)

Rasprava je počela

REVOLUCIJA U KOŠARCI: Legendarni NBA trener predlaže četvorku! (ANKETA)

Košarka -

Legendarni NBA trener Fil Džekson, predsednik Njujork Niksa, čovek sa 11 šampionskih prstenova, založio se za uvođenje -“četvorke”! Njegova ideja je uspostavljanje linije na 35 stopa (10,67 metara) iza koje bi pogodak u košarci važio 4 poena!

– Zašto da ne? Verujem da bismo vrlo brzo imali igrače koji bi sasvim rezonski šutirali sa te daljine – rekao je legendarni Džekson.

Njegov predlog stiže posle sezone u kojoj su Voriorski prvi put u istoriji NBA probili granicu od 1.000 ubačenih trojki. Džekson misli da bi “četvorka” bila zanimljiva jer bi ponudila nova rešenja u napadu, ali on ima i dodatni predlog: produženje napada na 30 sekundi, kao nekada u takmičenjima FIBA.

– Duži napad bi timovima omogućio bolje planiranje i ujključivanje više igrača, a istovremeno bi protivničke odbrane terao na maksimalno angažovanje. Lopta bi više cirkulisala a igrači bi se više kretali – tvrdi Fil Džekson.Španski sportski dnevnik “Mundo deportivo” sproveo je anketu među čitaocima a od prvih oko 360 učesnika čak 73,3% podržalo je ideju dok je 26,7 odsto bilo protiv.

Kurir sport / Koš magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track