ERGIN ATAMAN ZA KURIR: Strašno mi je žao Marka Ivkovića
Foto: Dado Đilas

Otvorio dušu

ERGIN ATAMAN ZA KURIR: Strašno mi je žao Marka Ivkovića

Košarka -

Vreme prolazi, idu nove utakmice. Zvezda će prvo doći u Istanbul. Nadam se da će naši navijači biti fer, kaže trener Galate

Trener Galatasaraja Ergin Ataman, neposredno posle ubistva Zvezdinog navijača Marka Ivkovića u Istanbulu, proglasio je pristalice Zvezde teroristima. Sada u ekskluzivnom razgovoru za Kurir kaže da mu je žao svega što se desilo i da očekuje smirivanje strasti između dva kluba i njihovih navijača.

- Vreme prolazi, sada idu nove utakmice. Zvezda će prvo doći u Istanbul. Nadam se da će naši navijači biti fer. Biće odlična atmosfera, što očekujemo i u Beogradu. Veoma nam je žao zbog svega što se desilo, a na nama je velika odgovornost. Navijači moraju da shvate da je sport takmičenje, ali pre svega mir. Verujem da će svi biti svesni velike odgovornosti - kaže Ataman.

Delije mu neće oprostiti... Marka Ivkovića su zvali Jagoda
Delije mu neće oprostiti... Marka Ivkovića su zvali Jagoda

Kada govori o srpskoj košarci, ne štedi komplimente nakon srebra koje smo osvojili u Riju:- Srbija je napravila veliki uspeh i u Riju i na Svetskom prvenstvu. Želeo bih da čestitam svima u Srbiji na tome, pre svega selektoru Đorđeviću.Uoči početka nove evroligaške sezone Ataman skida teret pritiska sa svog tima, obrazlažući to činjenicom da je reč o prosečnoj ekipi:- Ne osećamo pritisak jer je Galatasaraj osrednji tim i ovde smo jer smo osvojili Evrokup. Ali uživaćemo u takmičenju, imamo 10 novih igrača.

U novembru će biti dve godine od smrti... Marko Ivković
U novembru će biti dve godine od smrti... Marko Ivković

Ataman ističe da su oči čitave Turske uprte u Fenerbahče, koji već treću sezonu zaredom vodi Željko Obradović:- Za razliku od nas, Fenerbahče i Željko imaju mnogo veći teret od nas. Jedni su od favorita da osvoje Evroligu, a uz to i gotovo cela Turska očekuje da osvoje trofej. Željko je napravio veliki uspeh i svi smo veoma uzbuđeni da pokažemo šta možemo.

Evroliga u novom formatuZVEZDINIH 15 MEČEVA U BEOGRADUOd ove sezone startuje novi sistem Evrolige. Takmičenje će brojati 16 klubova i biće odigrano 30 kola. Igraće svako sa svakim, po uzoru na prvenstvo, a prvih osam ekipa nastavlja takmičenje, dok će četiri najbolja kluba igrati na fajnal-foru, koji se sledeće godine igra u Istanbulu.

EVROLIGA 2016/2017.Anadolu EfesCSKA MoskvaArmaniBarselonaFenerbahčeLaboral KućaMakabiOlimpijakosPanatinaikosReal MadridŽalgirisCrvena zvezdaDarušafakaB. BambergUNIKSGalatasaraj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track