Đorđević: Srbija ne sme da izgubi mesto u Evroligi
Foto: Beta

biti il ne biti

Đorđević: Srbija ne sme da izgubi mesto u Evroligi

Košarka -
Evroliga gleda sa ekonomskog aspekta na takmičenje i trebalo bi i mi tome da se okrenemo. Moramo da se izborimo da i dalje imamo predstavnika, to je ključni interes, ističe Đorđević

BEOGRAD - Proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević rekao je da je od ključnog interesa za Srbiju da i dalje ima sigurnog predstavnika u Evroligi. "Sale nacionale" je dodao da su motivi ULEB-a koji planira da naredne sezone ukine jedno mesto Jadranskoj ligi, posle čega bi šampion Srbije ostao bez direktnog plasmana u elitno takmičenje, pre svega ekonomske prirode.

"Evroliga gleda sa ekonomskog aspekta na takmičenje i trebalo bi i mi tome da se okrenemo. Moramo da se izborimo da i dalje imamo predstavnika, to je ključni interes. Mislim da je budućnost evropske klupske košarke u jednoj jakoj Evroligi sa tridesetak timova, koje bi se fiksno takmičili", rekao je Đorđević.

Kada je u pitanju borba za titulu u domaćem šampionatu Đorđević tvrdi da je Partizan favorit, ali da neće biti lako da se osvoji trofej.

"Nikom neće biti lako u plej-ofu, kao što nije lako ni osvoijiti titulu, ali crno-beli su tu favoriti. Radnički ima džokera u rukavu u liku trenera Miroslava Nikolića, koji je u Kragujevcu podigao interesovanje za sport na najviši nivo. Drago mi je da se Vojvodina posle dosta vremen pojavila u završnici i dobro je da se Novi Sad vraća na mapu srpske košarke“, dodao je Đorđević.

On je minule sezone trenirao Beneton i završio je kao 11. u šampionatu Italije.

"U toku je proces rekonstruisanja kluba i dolazak novog vlasnika. Porodica i grupacija Beneton napušta sport, blizu smo da u narednih sedam dana saopštimo da je došlo do promene vlasništva“, zaključio je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track