DAJANA BUTULIJA ODMARA OD KOŠARKE: Završavam fakultet i čekam dobar inostrani angažman
Foto: Saša Urošev

Predah od terena

DAJANA BUTULIJA ODMARA OD KOŠARKE: Završavam fakultet i čekam dobar inostrani angažman

Košarka -

Nameravam da još nekoliko godina igram u inostranstvu. Spram dobrih rezultata reprezentacije, u Srbiji su veoma loši uslovi za žensku košarku - kaže vrsni plejmeker

Svuda pođi, kući dođi!

Priliku da se u rodnoj Kikindi okuša u ulozi promoterke “Trke za srećnije detinjistvo”, manifestacije koja promoviše sport, humanost i solidarnost, naša sjajna košarkašica Dajana Butulija (30) prihvatila je sa velikim zadovoljstvom.

Na priredbi koja svake jeseni okupi oko 5.000 učesnika, u više takmičarskih kategorija, Dajana je svojevremeno redovno pobeđivala:

- U to vreme, jako mi je bilo bitno da budem prva. To se dešavalo svake godine, pa su drugarice iz razreda znale da kažu: ”Dajana, nemoj uvek da budeš najbrža, hajde da trčimo zajedno”. Tada se u meni razvio timski duh. Ova slika je u meni probudila divna sećanja na detinjstvo i vesele školske dane. Pozivu da budem promoter ove manifestacije, veoma sam se obradovala - rekla nam je Dajana dok se strpljivo slikala sa malim Kikinđanima, a najbržim trkačima uručivala nagrade.

Dajana priznaje da se raduje svakom dolasku u rodni grad. Odavde je počela njena uspešna sportska karijera, koja će, kako ona tvrdi, trajati još nekoliko godina:

- Planiram da još nekoliko sezona provedem na terenu između dva koša, i to u inostranstvu. Iako je naša reprezentacija zabeležila izuzetne retultate, okitila se evropskim zlatom i olimpijskom bronzom, u Srbiji su uslovi za žensku košarku veoma loši. Nisam zbog toga srećna ali, ipak, pozivam decu da budu uporni i veruju u sebe. Trud i posvećenost sportu uvek se isplate. Veoma sam srećna i ponosna zbog svega što sam ostvarila na košarkaškom terenu . Maksimalno sam se skoncentrisala da što pre završim DIF - iskrena je ona.

Zaželela se lopte nakon povrede

Odmarala sam se nakom povratka iz Olimpijskih igara. Počela sam polako da treniram nakon povrede prsta koji sam zaradila u Riju, na početku olimpijskog turnira. Baš sam se zažela lopte. Još nisam sigurna gde ću nastaviti karijeru, ali će definitivno to biti neki inostrani klub- kaže Dajana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track