GORAN GRBOVIĆ ZA KURIR: Partizan vreća za udaranje
Foto: Saša Pavlić, Aleksandar Jovanović

Ogorčen zbog stanja u voljenom klubu

GORAN GRBOVIĆ ZA KURIR: Partizan vreća za udaranje

Košarka -

Nije važan poraz u derbiju, problem je mnogo dublji, ne postoji strategija, a plašim se da klizimo u amaterizam, kaže za Kurir legendarni košarkaš

Završio se još jedan tužan derbi za navijače Partizana. Crno-beli su kao retko kad, bez otpora položili oružje pred večitim rivalom, a prvi put se desilo da je i ono malo navijača ranije napustilo dvoranu.- Plašim se da će Partizan biti vreća za udaranje, da opasno klizimo u amaterizam - kaže dan posle derbija legendarni košarkaš crno-belih Goran Grbović, koji ni sam više ne ide na utakmice kluba u kojem je ostavio dubok trag.- Problem je da li će publika prihvatiti da Partizan posle toliko godina bude u drugom planu. Da im se na početku reklo da se ide novim putem, da se sve resetuje, bilo di drugačije. Međutim, mnogo velikih grešaka je napravljeno prošle godine, kad su Božiću upropastili karijeru. Ovo sada je drljanje kroz ABA ligu i Ligu šampiona bez ikakvog plana - kaže Grbović i dodaje:- Pa onda hoćemo u Evrokup, pa ćemo ipak u Ligu šampiona... Sve zbog para. Pa nisu ni pare toliki problem. Svi se kriju iza rezultata, a šta će se desiti kad ih ne bude, kad navijači počnu da se osipaju? Bićemo večiti drugi, vreća za udaranje... Nije sada toliko važan ovaj poraz u derbiju.Grbović opominje da klub nema strategiju i da ulazi u veoma opasan period.- Problem je dugotrajan i bolan, a posledice će biti još gore. Igrači će izgubiti interes, jer je sada interes ABA lige u rukama Zvezde. Strašno će biti kad se bude shvatilo da smo mi sekend hend, da služimo kao poravnanje statističkih formi, koliko puta je ko koga pobedio... Nema više časova ljubavi, nema više ostajanja posle utakmice, to je gotovo.

NIKAD VIĐENO U DERBIJU Majstorović iznenađenHVALA NAVIJAČIMA ZVEZDE NA APLAUZUKrilo Partizana Đorđe Majstorović teže se povredio u poslednjoj četvrtini derbija i ostao da leži na parketu. Kad je uz bolnu grimasu napuštao teren, s tribina je odjeknuo gromoglasan aplauz Zvezdinih navijača. Lepa, do sada neuobičajena slika.- U trenutku kad se to desilo nisam ni čuo reakciju publike. Kasnije su mi u svlačionici rekli da me cela dvorana ispratila aplauzom. Svakako je to lep gest i hvala im na tome. Još ne znam kakva je prirode povrede i koliko će trajati oporavak, sve će biti poznato posle detaljnih pregleda - rekao je Majstorović.

Jasna porukaBERTOMEU NAS JE SAHRANIOGrbović dodaje da je Partizan mnogo koštalo i poigravanje sa Evroligom i otkazivanje učešća u Evrokupu.- Bertomeu je svojom izjavom praktično sahranio Partizan, a s druge strane, FIBA Liga šampiona nam ne donosi ništa. Da je neko prošle godine rekao da je interes zemlje da Zvezda igra Evroligu, a Partizan Ligu šampiona, mogli bismo da trgujemo - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track