TREĆI PORAZ CRNO-BELIH: Cedevita odbranom srušila nemoćni Partizan!
Foto: Saša Pavlić

Cedevita se gostila

TREĆI PORAZ CRNO-BELIH: Cedevita odbranom srušila nemoćni Partizan!

Košarka -

Košarkaši Partizana izgubili su od Cedevite sa 87:97 (22:23, 27:28, 24:15, 24:21) u 9. kolu ABA lige u meču koji se igrao u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ovo je treni uzastopni poraz Partizana, čime su se izjednačili na četvrtoj poziciji tabele Jandranske lige sa ekipom Cedevite.

Crno-beli su u prethodna dva kola izgubili od Budućnosti i branioca titule Crvene zvezde.

Najefikasniji u Partizanu bili su Novica Veličković sa 20 i Vil Hečer sa 19 poena, dok je Uroš Luković dodao 12. Cedevitu je predvodio Pjer Džekson sa 32 poena, Miro Bilan dodao je 19, a Marko Tomas 16 poena.

Partizan u sledećem kolu gostuje Zadru.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina

Partizan i dalje ne može da uspostavi ritam, dok je Cedevita sve silnija i stiče najveću prednost u dosadašnjem toku igre (73:81). Agresivna odbrana crno-belih daje rezultate i uspevaju da smanje rezultatsku razliku, a trojka Andića igru uvodi u interesantnu završnicu. Ali samo na trenutak, jer gosti se dobro drže i preko Mire Bilana koji je siguran sa linije za slobodna bacanja dolaze do 86:94 na manje od minut do kraja susreta. Sve je manje bilo nade da crno-beli mogu do triler završnice, što je Cedevita iskoristila kako bi postavila veću rezultatsku razliku!

Treća četvrtina

Razigrani Hečer i Veličković održavaju minimalnu prednost Partizana (58:56), dok gosti na sve načine pokušavaju da ih ugroze. Ubrzo i uspevaju u tome (61:65) najviše zahvaljujući greškama u odbrani Partizana. Domaćin nikako ne uspeva da se "sastavi" što gosti koriste i preko Džeksona polako stiču sve veću prednost (65:73).

Druga četvrtina

Nešto mirniju igru plasirali su košarkaši Partizana i Cedevite, a onda je usledila serija slobodnih bacanja u kojima je sa linije penala blistao Novica Veličković. Koš po koš, bacanje po bacanje i crno-beli su napravili osetiniju prednost (32:32). Nervoza u taboru Cedevite bila je sve evidentnija, a vrhunac je usledio po sudijskoj odluci da Marinkoviću sviraju ličnu grešku. Sa sudijom se nije složio trener gostiju Veljko Mršić, koji je ubrzo zaradio "tehničku", što ga je dodatno razbesnelo, pa se sudija predomislio i isključio ga sa meča!

foto: Saša Pavlić
foto: Saša Pavlić

U nastavku je Partizan nastavio da dominira, a najveću prednost do sada na meču krunisao je Hečer sjajnom trojkom (37:23). Klupa Cedevite ja zatražila tajm-aut koji je dao rezultat. Kombinovana odbrana gostiju napravila je dosta problema izabranicima Aleksandra Džikića i prednost je polako počela da se topi (44:39).

Cedevita je u odbrani bivala sve stabilnija, dok je u napadu krenulo, te su preko Džeksona ozbiljno ugrožavali Partizan (49:46). Za izjednačenje i radost Cedevite pobrinuo se Babić (49:49). Zahvaljujuću Hečeru i Velikoviću crno-beli na poluvreme odlaze sa prednošu.

Prva četvrtina

Od samog starta meča viđena je velika borba na terenu, obe ekipe su krenule agresivno, a činilo se da domaćin dži sve pod kontrolom. Međutim, Cedeviti nije mnogo trebalo da uhvati ritam i tako razigrana veže osam poena i preokrene rezultat u svoju korist (14:15). U nastavku je viđena brza igra oba tima, a i prednost se smenjivala iz časa u čas. Novica Veličković je u dva navrata bio precizan sa linije za slobodna bacanja, dok je sam finiš prve četvrtine bio posebno inetersantan. Sa velike udaljenosti Krušlin je ubacio dva poena i usledila je miunjevita kontra domaćina koja je završena faulom nad Velikovićem, koji je ponovio bio precizan kada su slobodna bacanja u pitanju.

20:55 - Izuzetno slaba poseta navijača, hala "Aleksandar Nikolić" je skoro prazna...

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Cedevite i nadaju se povratku na pobednički kolosek u ABA ligi.

Izabranici Aleksandra Džikića priželjkuju da se večeras ponovi ovogodišnji 29. februar, kada su ugostili Cedevitu, tada lidera jadranskog karavana i - pobedili!

Crno-beli su tada odigrali najbolju utakmicu u potekloj sezoni, a ove se još uvek čeka na jednu takvu. Možda će to biti upravo večeras!

Cedevita zauzima peto mesto na tabeli i iza sebe ima tri poraza, dok je Partizan četvrti i ako želi da ostane u trci sa najboljima pobeda je neohodna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track