BESPLATNI TRENINZI U VIŠNJIČKOJ BANJI: Marina Maljković omogućava deci pravo na igru

U OŠ "Milena Pavlović Barili"

BESPLATNI TRENINZI U VIŠNJIČKOJ BANJI: Marina Maljković omogućava deci pravo na igru

Košarka -

Pokret za žensku košarku Marina Maljković otvorio je još jednu lokaciju za besplatne treninge za devojčice osnovnoškolskog uzrasta.

U Osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji, uz veliku podršku opštine Palilula, male košarkašice biće u prilici da svakog vikenda treniraju košarku po programu naše selektorke. Otvaranju nove škole prisustvovalo je preko sto devojčica, a tom prilikom Pokret za žensku košarku Marina Maljković obeležio je Međunarodni dan prava deteta.

"I juče u Kraljevu na utakmici reprezentacije i danas ovde u Višnjičkoj banji potpuno sam oduševljena kada vidim ovoliko interesovanje za košarku među devojčicama. Drago mi je da možemo da im pružimo mogućnost da besplatno treniraju i da im pokazujemo sve one lepe stvari koje iz košarke mogu da iskoriste u životu. Dokle god u nama ima entuzijazma i dokle god imamo veliku podršku naših prijatelja iz grada, opštine Palilula i osnovne škole 'Milena Pavlović Barili' ovde konkretno, Telekoma Srbije i Rode, radićemo na tome da devojčicama obezbedimo što bolje uslove za razvoj", istakla je Marina Maljković.

To je sedma lokacija u gradu, a osma ukupno u Srbiji na kojoj sve devojčice osnovnoškolskog uzrasta mogu potpuno besplatno da treniraju košarku po programu Marine Maljković. Prilikom otvaranja škole košarke u Višnjičkoj banji, obeležen je i Međunarodni dan prava deteta.

"Drago mi je da imamo još jedan lep povod za okupljanje, a to je praznik koji mi slavimo gotovo svakodnevno. Naš zadatak je da devojčicama omogućimo njihovo pravo na igru i mislim da smo veoma uspešni u tome. Dečiji osmesi prilikom dolaska na trening i još veselije raspoloženje po završetku treninga su pravi pokazatelj. Zahvaljujem se predstavnici Unicefa Vesni Savić Đukić što je došla ovde da zajedno sa nama obeleži ovaj veliki dan i pozivam sve ljude da podržavaju akcije koje Unicef sprovodi u Srbiji", istakla je Marina Maljković i pozdravila i uručila poklone članici gradskog veća Tanji Popović, predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću, direktorki OŠ "Milena Pavlović Barili" Oliveri Korošec, Vesni Savić Đukić iz Unicefa Srbija, kao i predstavnicima kompanija Telekom Srbija i Roda.

Besplatna škola košarke sprovodiće se u OŠ “Milena Pavlović Barili za devojčice od 1. do 4. razreda subotom i nedeljom od 15 časova i za devojčice od 5. do 8. razreda subotom od 15:45 i nedeljom od 16 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track