CRVENA ZVEZDA U ISTANBULU Dženkins: Timskom igrom do pobede protiv Efesa
Foto: Dado Đilas

Crveno-beli se nadaju pobedi

CRVENA ZVEZDA U ISTANBULU Dženkins: Timskom igrom do pobede protiv Efesa

Košarka -

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins ocenio je da njegova ekipu protiv Efesa očekuje težak posao, ali da crveno-beli mogu do pobede ukoliko budu igrali timski.

"Čeka nas teška utakmica. Evroliga je ove godina sama po sebi teška, tu su zaista najbolji i najjači timovi u Evropi. Imaju ekipu sa puno odličnih igrača. Videli smo ih već tokom pripremnog perioda, iako nismo igrali protiv njih na turniru na Kritu. Sastavljeni su od puno dokazanih evroligaških igrača, poput Brajana Danstona, Tomasa Ertela, Derika Brauna. Svakako veliki ispit za nas, ali i još jedna šansa da mi budemo još bolji kao tim", rekao je Dženkins.

Košarkaši Zvezde otputovali su danas u Istanbul, gde ih sutra očekuje utakmica protiv Efesa u devetom kolu Evrolige.

"Još jedan izazov za naš tim. Nedostajaće nam Luka (Mitrović) u Istanbulu, ali naše je da damo sve od sebe i pokušamo da napravimo dobar rezultat na gostujućem terenu. Nema puno vremena za razmišljanje, ritam je maksimalno ubrzan, igramo puno utakmica. Naše je da pokušamo da igramo našu igru, da odigramo dobru odbranu, pa ćemo videti šta će nam to doneti", rekao je cenatr crveno-belih Ognjen Kuzmić.

Zvezda posle osam utakmica ima polovičan učinak u Evroligi - po četiri pobede i poraza, dok Efes ima tri trijumfa i pet poraza. ; "Igrao sam u Turskoj i poznajem ekipu Efesa, iako je tim promenjen u odnosu na prošlu sezonu. Igraju odličan napad i u stanju su da ubace puno poena svakoj ekipi. Biće to pravi izazov za nas, da pokušamo da ih zaustavimo. Zato je naš prvi zadatak u ovoj utakmici da odigramo dobru odbranu. Neće biti biti lako, ali pokušaćemo da dodjemo do dobrog rezultata", rekao je Nejt Volters.

Utakmica devetog kola Evrolige izmedju Efesa i Crvene zvezde igraće se sutra od 18.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track