RADONJIĆ PORUČIO: Treba nam pojačanje, a ne neko!
Foto: Saša Pavlić

Posle poraza od Žalgirisa

RADONJIĆ PORUČIO: Treba nam pojačanje, a ne neko!

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić, rekao je posle poraza od Žalgirisa )88:79), u 10. kolu Evrolige, da Zvezdi treba pojačanje, ali da to pitanje ne treba rešavati na brzinu.

"U meč krenuli bolje, preko spoljne linije stekli prednost. U drugoj i trećoj četvrtini smo rezultat stigli i prestigli, ali smo u momentu kada je trebalo ući u završnicu postali slabi. Od rezultata 70:69, promašili smo nekoliko bacanja i previše je elemenata, koji utiču na našu igru. U ovoj ligi to se oseća, jer ovde nema slabih, nego, težih, mnogo teških i najtežih.

Ovo je bila najteža utakmica za nas. Definitivno i to sam pričao igračima. Individualno ne treba gledati ekipu van terena i svlačionice, jer je mnogo momenata koji utiču na igru, a za nas su večeras bili bolji. Znao sam da nam se može dogoditi da osciliramo, sistem takmičenja i ogroman napor ka tome vodi. Bili su bolji i ja im čestitam", istakao je Radonjić.

Trener Zvezde zna razloge neuspeha.

"I ranije smo gubili u skoku i umor nije razlog za to. Bar kod mene. Ima drugih, kao što je spuštanje visine petorke, snaga protivnika, koji nam koncepcijski ne odgovara. ja sam tako nešto i očekivao, jer ovaj tim gledam i o njemu mislim svaki dan."

Neizbežno je pitanje pojačanja.

"Ako možemo dovesti pojačanje, treba, ali ne nekoga! Jer mi smo igrali dobre utakmice i bez tog nekog, ko bi trebalo da nas igrački i timski pojača. Dakle ne treba žuriti, jedino ako se ne primakbnemo nekim rokovima, ali o tome, ako bude tako, pričaćemo i reći kakva je situacija," rekao je Radonjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track