DELIJE OVO NE PAMTE: Zvezda u grotlu Pionira pregazila Makabi, bilo je i 31 razlike!
Foto: Saša Pavlić

Vrhunska partija crveno-belih

DELIJE OVO NE PAMTE: Zvezda u grotlu Pionira pregazila Makabi, bilo je i 31 razlike!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde preklinuli su niz od tri vezana poraza u Evroligi, pošto su u 12. kolu najkvalitetnijeg takmičenja na kontinentu savladali Makabi (83:58)

1 / 8 Foto: Saša Pavlić

Crvena zvezda je odigrala sjajan meč, najbolji ne samo u Evroligi, već u toku sezone. Osim na početku meča kada je Makabi poveo, tim trenera Dejana radonjića je dominirao na terenu. Odbrana posebno u prvom polufremenu bila je agresivna, pokretljiva, što pokazuje i činjenica da izraeelski tim nije pogodio nijednu od devet šutnutih trojki, a nije izveo ni slobodno bacanje. Sa druge strane Zvezda je igrala vrlo raznovrsno u napadu u kom je Jović maestralno "hranio" loptama saigrače, koji su mnogo šuteva pogađali. Meč je praktično rešen već na pola trećeg kvartala kada je Zvezda povela 58:27.

Zvezda sada, posle 12 mečeva ima 5 pobeda, koliko i "ponos Izraela", koji je do kraja meča uspeo da smanji razliku.

Zvezdu su do pobede u dvorani "Aleksandar Nikolić" vodili Marko Simović sa 14 i Ognjen Kuzmić sa 12 poena, Milko Bjelica je ubacio poen manje, a Stefan Jović i Branko Lazić po deset.

U redovima Makabija najbolji je bio Di Džej Sili sa 15 poena, dok je Maik Cirbes, nekadašnji igrač Zvezde, meč završio sa 10 postignutih poena.

Četvrta četvrtina

40. minut 83:58 - Kraj utakmice

38. minut 79:52 - Pogađa i Dobrić

36. minut 74:52 - U dvoranoi se već slavi

33. minut 70:49 - Trojka Lazića

Četvrta četvrtina

30. minut 65:42 - Kraj treće četvrtine

29. minut 62:39 - Gudurić penalima prekida seriju Makabija od 8:0

26. minut 59:28 - Zvezda je imala prednost od 31 poena! Ono što igra regionalni evroligaš je na vrlo visokom nivou

24. minut 53:28 - Kuzmić odlično igra na statrtu drugog dela

22. minut 47:26 - Trojka Dćenkinsa, Zvezda ne staje

Treća čertvrtina

20. minut 42:24 - Može li Zvezda bolje? To je pitanje za sve, a posebno za trenera Radonjića. Sve što su njegovi izabranici uradili u prvih 20. minuta bilo je savršeno. makabi nije pogodio trojku (9 pokušaja), a ni šutnuo slobodno bacanje.

17. minut 33:22 - Jović u napadu igra fantastično. Ne poenima već asistencijama, pa je posle trojke Simonovića bilo plus 11

14. minut 25:20 - Zvezda je imala dva loša napada i Makabi je počeo da topi razliku

12. minut 23:14 - Zicer Simonovića i kucanje Kuuzmića za devet razlike

Druga četvrtina

10. minut 19:14 - Zvezda je posle vođstva Makabija, zaigrala agresivnu odbranu, na koju Makabi nekoliko minuta nije imao rešenje

9. minut 17:12 - Lep ulaz Voltersa

7. minut 15:12 - Zvezda je oidbranom došla do preokreta

6. minut 9:10 - Zakucavanje Dangubića

4. minut 5:6 - Makabi je prvi put poveo

3. minut 3:2 - Malo poena na startu meča

Prva četvrtina

Ovacije Cirbesu

Bivši košarkaš Crvene zvezde Nemac Maik Cirbes dočekan je ovacijama od strane navcijača crveno-belih, a uručen mu je i poklon

Tok meča

Zvezda je slavila u poslednjem duelu protiv "ponosa Izreala". Bilo je to 5. marta prošle, 2015. godine, a rezultat je glasio 89:76.

Od tada je Makabi promenio par trenera i puno igrača, a ni ove godine zvezde ne blistaju u punom sjaju. Dolazak igrača poput Vimsa, Gaudloka, Rada, Silija, Cirbesa, Milera i Ajversona nije urodio plodom, pošto žuto-plavi trenutno imaju negativan skor od pet pobeda i šest poraza.

Na drugoj strani, Zvezda ima znatno jeftiniji i skromniji sastav, ali, reklo bi se, trenutno bolji tim.Izabranici trenera Dejana Radonjića su u dosadašnjem toku Evrolige ostvarili četiri pobede (po dve kod kuće i u gostima), ali još nisu uspeli da uzdignute glave napuste teren bivšeg "Pionira", a sada hale "Aleksandar Nikolić". Pobede su odneli Darušafaka i Žalgiris.

Dolazak Makabija u Beograd predstavlja i svojevrsni povratak igrača Zvezde iz prošle sezone. Ponovo će pred beogradskom publikom nastupiti Majk Cirbes, Gal Mekel, a Kvinsi Miler je povređen

Crveno-beli pak neće biti u prilici da računaju na povređenog Mitrovića, i mladog Simanića, koji je sa reprezentacijom u Turskoj.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Nebojša Čović u panici čita Kurir, na današnjoj sednici KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track