RADONJIĆ POSLE MAKABIJA: Od pobede, važniji je način na koji smo je ostvarili
Foto: Saša Pavlić

Trener oduševljen

RADONJIĆ POSLE MAKABIJA: Od pobede, važniji je način na koji smo je ostvarili

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan radonjić, rekao je posle pobede nad Makabijem u 12. kolu Evrolige (83:58), da je više nego zadovoljan

"Čestitke igračima na odličnoj partiji. Hvala navijačima, zajedno smo stigli do prve pobede u Pioniru u evroligaškoj sezoni. Makabi je respektabilan tim za najviši nivo i mi smo se za njihov individualni kvalitet spremali. Odbranom smo došli do laganih poena, sticali prednost i polako preuzimali potpunu kontrolu meča. Jako sam zadovoljan i ovo je dobar impuls za nas, ne samo što je Makabi, već i zbog načina na koji smo pobedili. Potpuno smo ih nadigrali", rekao je trener Crvene zvezde.

On je potpom nastavio:

"Dvadesetak dana imamo probleme sa treningom i tražimo rešenja iz dana u dan. Mnogo toga nam nije valjalo pre Podgorice i u tim uslovima koji za trenera nisu baš simpatični smo se spremali. Uradili smo mnogo toga dobrog, ali mene više od razlike ponavljam raduje način na koji smo imali protok lopte, skok, kontrolu. Bilo je jako kvalitetno i normalno da je i utisak možda i jači nego što mogu da pokažem u ovom trenutku."

Radonjić je potom pitan i koliko ova pobeda može da znači u vidu konačnog plasmana

"Moj stav od početka je, je da o plasmanu nema priče. Svaka pobeda je u ovom formatu za nas ogromna. Videćemo na kraju do čega ćemo stići. Jer, utakmice koje se igraju ovako, donose iskorak i ono što nam treba. Bilo je i poraza, a ovo što se sada desilo će se verovatno pamtiti."

Radonjić je upitan i o stanju u kom se nalazi kapiten Mitrović:

"Zadovoljan sam situacijom u kojoj se nalazi Luka Mitrović. Pre dva dana bilo je... specifično... Sada je bolje, radimo i tražimo rešenja i ja čestitam i svima koji su u medicinskom timu. Luka je igrao u delu meča u kom sam procenio da možeda nam pomogne. Jer ne trenira.", zaključio je trener Zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track