KUP DRAŽE MIHAILOVIĆA: Bulut promoter najvećeg srpskog turnira u Australiji
Foto: FIBA, KSS

Ne može bez basketa

KUP DRAŽE MIHAILOVIĆA: Bulut promoter najvećeg srpskog turnira u Australiji

Košarka -

I kada je u toku duga zimska pauza, najbolji svetski igrač Dušan Domović Bulut ne može bez basketa. Ovog decembra, promoter je turnira u Australiji koji okuplja sve srpske ekipe iz Sidneja, Melburna, Brizbejna, Perta, Kanbere i Adelajdea.

U pitanju je Kup Draže Mihailovića koji je počeo da se održava 1993. godine i koji ima važno mesto u kalendaru srpske dijaspore, promoviše košarku i pruža lepu priliku za druženje sunarodnika, a prvi put u istoriji će klub Red Stars biti domaćin, uz podršku najboljeg basketaša sveta.

Bulut je tokom odmora rado prihvatio poziv za četvorodnevno druženje, koje će trajati od 23. do 26. decembrana terenima Bankstauna na adresi Third Av, Condell Park.

U petak će se održati otvaranje uz žreb, subota je predviđena za nadmetanje, u ponedeljak će se zatvoriti nadmetanje uz dodelu trofeja, a ljubitelji košarke će imati priliku da vide čak 61 utakmicu.

Dolazak vicešampiona Evrope i šampiona sveta iz dalekog Novog Sada oduševio je ljubitelje košarke u Australiji, gde je prijavljeno čak 37 timova u muškoj i ženskoj konkurenciji. Uz to, takmičenja će se održavati u uzrastima od 12-godišnjaka do seniora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja