RADONJIĆ PRED CEDEVITU: To je jedan od klubova koji se bori za vrh tabele
Foto: Saša Pavlić

Veliki ispit pred Zvezdom

RADONJIĆ PRED CEDEVITU: To je jedan od klubova koji se bori za vrh tabele

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je pred njegovom ekipom težak meč protiv Cedevite koja je, kako je naveo, u odličnoj formi i bori se za vrh tabele Jadranske lige.

"Ovo nam je već treći put da u tekućoj sedmici u kojoj smo igrali teške utakmice u Evroligi, sa Olimpijakosom i Realom, imamo i težak meč u regionalnom takmičenju. Cedevita je u odnosu na prvi meč koji smo odigrali promenila sastav, došli su drugi igrači koji su već pokazali veliki kvalitet i sada je Cedevita jedan od klubova koji je u borbi za vrh tabele ABA lige", rekao je Radonjić.

Košarkaši Crvene zvezde stigli su u Zagreb u subotu u ranim popodnevnim časovima gde ih u nedelju od 19.00 očekuje meč 15. kola Jadranske lige i derbi regionalnog takmičenja sa ekipom Cedevite.

"U odličnoj su formi, što pokazuje i prethodni meč u kome su slavili u Podgorici, iako su igrali bez četvorice igrača. Očekujem da budu kompletni za naš meč u nedelju, a u ovakvom ritmu u kakvom smo u decembru, svaka utakmica je za nas sama po sebi svojevrstan izazov", rekao je Radonjić.

U prvom meču ta dva kluba, koji je odigran u okviru 2. kola, ekipa Dejana Radonjića slavila je 88:64.

Crveno-beli su i dalje bez poraza u Jadranskoj ligi, dok hrvatska ekipa ima skor od 10 pobeda i četiri poraza.

"Ovo će nam biti četvrti meč za osam dana, nakon Skoplja, Atine i Reala u Beogradu. U petak smo odradili jedan trening, i evo nas ponovo u putu. Cedevita je jedan od timova koji ima velike ambicije i ekipa koja igra dobro, podigli su formu, pobedili su prošle nedelje u Podgorici u derbiju kola iako su bili oslabljeni. Mi želimo da odigramo čvrsto sa puno energije i da stignemo do dobrog rezultata", rekao je košarkaš Crvene zvezde Ognjen Zagorac.

Košarkaši Zvezde će, nakon popodnevog odmora, večeras trenirati u Zagrebu, a odmah posle utakmice u nedelju, sledi povratak autobusom u Beograd i početak priprema za poslednju utakmicu u 2016. godini i duel sa CSKA u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track