(VIDEO) DŽIKIĆ O IGRI PARTIZANA: Grešimo, udaramo, grizemo, pravimo gluposti, bacamo se na glavu...
Foto: ABA Liga/Partizan

Trener crno-belih u svom stilu

(VIDEO) DŽIKIĆ O IGRI PARTIZANA: Grešimo, udaramo, grizemo, pravimo gluposti, bacamo se na glavu...

Košarka -

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je očekivao tešku utakmicu protiv MZT-a u Jadranskoj ligi, ali i da je nastavio niz pobeda u ovom takmičenju.

"Mi smo stvarno očekivali tešku utakmicu. Ekipa MZT-a dolazi rasterećena, videli ste da imaju talenta...Imaju i oni problema sa zdravljem, a ja znam šta je nama bilo. Drži nas već predugo, ali uspevamo da nekako nastavimo pobednički niz. Što ne znači da se neće prekinuti u sledećoj utakmici, ali ne brojimo. Samo čekamo da prođe taj period dok nismo kompletni i nadam se da će proći što pre. Mi smo oečkivali ovakvu utakmicu, bar jedan deo ekipe, a ima i ovih koji su očekivali da će MZT sam da se pobedi", rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

Partizan je večeras savladao MZT sa 91:76 u 15. kolu Jadranske lige i tako ostvario svoju šestu uzastopnu pobedu i ukupno 12. trijumf u takmičenju, koliko je imao i cele prošle sezone. Osim toga, Partizan je godinu završio sa dobrim izgledima za plasman u sledeću fazu Lige šampiona, ali Džikić nije hteo da pravi presek stanja.

"Hajde da neki drugi dan pričamo o tome, malo je to opširno. Ali, hvala ovim ljudima što su došli da nas gledaju, ja se nadam da nisu razočarani. Grešimo, udaramo, grizemo, pravimo gluposti, bacamo se na glavu, šta da radimo? Tako igramo", rekao je Džikić.

On nije putovao sa ekipom u Poljsku na meč Lige šampiona zbog bolesti, a novinarima je rekao da još nije ozdravio, kao i da je Stefan Pot igrao bez treninga, da Frenk Robinson nije uspeo večeras da izdrži sa svojim zdravstvenim stanjem.

"Novica izašao iz povrede, Misirac (Stefan Birčević) očekujemo da padne pre ili kasnije. Juče nas je bilo 10 sa povratnicima... Đorđe Majstorović bi polovinom januara mogao da uđe u kontakte. Ovakva situacija sa rezultatima nam omogućava da mu damo možda više vremena nego što je potrebno, ali nadamo se da će što pre da nam se priključi. Vratio je jedno šest kila, što je vrlo važno za njega, za njegovo samopouzdanje", rekao je Džikić.

Adin Vrabac je večerašnju utakmicu završio sa 10 poena, devet skokova i šest asistencija, a bio je junak pobede protiv Zjelone Gore.

"Nije bila ni malo laka utakmica. Najbitnija stvar je što nismo potcenili MZT. Od početka smo nametnuli svoj ritam i probali smo da ga držimo. Najbitnije je bilo da što pre prelomimo utakmicu u svoju korist i to zadržimo do kraja. Mislim da smo to uspeli", rekao je Vrabac.

On nije imao odgovor zašto ranije nije igrao kao u poslednje dve utakmice.

"Ne znam ni ja razlog što nisam tako igrao i ranije. Svaki put se trudim da dam sve od sebe. Možda treba da prodje vreme, a mislim da polako dolazi i da će sve biti bolje. Bitnije je da smo mi ušli u ritam i da igramo dobro i da držimo svoju igru", rekao je Vrabac.

Trener MZT-a Ante Nazor ocenio je da je njegov tim tokom većeg dela utakmice parirao Partizanu, ali da je domaći tim imao "veću energiju i veću rotaciju" i zasluženo pobedio.

"Morali smo u poslednjoj četvrtini pronaći ritam igre. Dali smo danak umoru, ali ni mentalno nismo bili tu kada je u pitanju organizacija napada. Ova ekipa ne sme igrati na ovoliki broj poena. Moramo da pronađemo dodadtni odbrambeni napon da bismo kontrolisali skok i kontrolisati trčanje napred. Ti segmenti su nam falili da ova utakmica bude neizvesna do kraja. Nedostajala su nam trojica igrača. Na osnovu prve tri četvrtine se nadam da će ova ekipa biti sve bolja i bolja", rekao je Nazor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track