SIMONOVIĆ O 15:0: Zvezda nema jednog igrača, uvek neko iskače
Foto: Fonet

Očekuje nastavak serije

SIMONOVIĆ O 15:0: Zvezda nema jednog igrača, uvek neko iskače

Košarka -

Ne događa se često da navijači Crvene zvezde skandiraju ime jednog igrača. Prosto, da bi zaslužio takvo priznanje, igrač mora da ima izvrsnu sezonu i da pritom na svakom meču pokazuje da je spreman da učini sve za crveno-bele boje...

Marko Simonović je ove sezone ispunio oba uslova. Iskusni košarkaš je postao miljenik navijača Crvene zvezde zahvaljujući fantastičnim izdanjima u sezoni. A, u prošlom kolu je pomogao svom timu da trijumfuje protiv Cedevite u gostima, tako što je ubacio rekord sezone od 27 poena!

Da li je utakmica protiv Cedevite bila najteža za Crvenu zvezdu do sada u ovoj sezoni?

"Jeste, definitivno je bila najteža. Pravi derbi. Na početku nismo baš najbolje igrali, ali smo do poluvremena uspeli da prevedemo utakmicu na našu stranu i da do kraja održimo prednost. Rekao bih da je Cedevita uz nas najkvalitetnija ekipa u ligi i očekujem još utakmica protiv njih u plej-ofu."

I dalje ste jedina neporažena ekipa u ligi sa 15 pobeda iz 15 utakmica. Kako gledate na ovaj fantastičan niz?

"Zaista o tome ne razmišljamo. Igramo maksimalno svaku utakmicu. Imamo dosta igrača u rotaciji, dobro se poznajemo i znamo ko koliko može. U timu vlada sjajna atmosfera i to nam mnogo pomaže da održimo pobednički niz."

Intersantan podatak je da Crvena zvezda mts nema igrača u prvih 20 u ligi kada se gleda prosečan broj poena ili prosečan indeks uspešnosti. Da li je to najbolji pokazatelj da Zvezda ove sezone igra kao pravi tim?

"Upravo je to dokaz da smo pravi tim. Zato smo tako i dominantni. Naša najveća snaga leži u tome da na svakoj utakmici neko drugi može da iskoči, pa protivnik ne zna koga da brani. To je odlika prave, timske igre."

Koju utakmicu bi izdvojio iz 2016. godine kao najdražu?"Bilo je dosta lepih trenutaka u 2016. godini. Možda bih izdvojio prvu utakmicu polufinala plej-ofa iz prošle sezone protiv Cedevite. Oni su zaista sjajno odigrali tu utakmicu i ubacivali su neke teške šuteve, ali smo uspeli da pobedimo posle produžetaka."

Koja bi bila vaša novogodišnja poruka za navijače Crvene zvezde?

"Da nastave da dolaze na naše utakmice i da nas bodre kao i do sada. Uz njih je sve lakše. Neka nam 2017. godina bude uspešna kao i 2016."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track