Radivoj Korać dobija spomen-ploču u Beogradu

Epilog inicijative Košarkaškog saveza Srbije

Radivoj Korać dobija spomen-ploču u Beogradu

Košarka -
U 11 časova biće postavljena spomen-ploča i otvoren "ćošak Radivoja Koraća", koji će se nalaziti se na uglu Knez Mihailove ulice i Obilićevog venca

Na inicijativu Grada Beograda sutra u 11.00 biće postavljena spomen-ploča i otvoren "ćošak Radivoja Koraća", koji će se nalaziti se na uglu Knez Mihailove ulice i Obilićevog venca, saopštila je Gradska uprava.

Kako se navodi, otkrivanju spomen-ploče legendarnog košarkaša prisustvovaće članovi porodice i prijatelji Radivoja Koraća, predstavnici Košarakškog saveza Srbije, Košarkaškog saveza Beograda. Dolaze i deo ekipe filma "Žućko - priča o Radivoju Koraću", kao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine Grada Aleksandar Antić. Spomen-ploča će biti ispod zidnog sata kod zgrade u Knez Mihailovoj 10.

Radivoje Korać (5. novembar 1938. - 2. jun 1969.) rođen je u Somboru, a bio je jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaša svih vremena. Sa reprezentacijom je osvojio po dve srebrne medalje na prvenstvima Evrope (1961. i 1965) i prvenstvima sveta (1963. i 1967) i jednu na Olimpijskim igrama (1968), kao i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 1963. Sa ekipim OKK Beograd, Korać je četiri puta bio prvak Jugoslavije.

http://www.youtube.com/watch?v=Ee3IS94yGk4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track