ZAGRLIĆU DECU SVOG SPASIOCA: Dušan će na utakmici sresti porodicu čoveka čiju je jetru dobio!
Foto: Privatna Arhiva

Duša da zaplače: Sudbonosni susret u hali Pionir

ZAGRLIĆU DECU SVOG SPASIOCA: Dušan će na utakmici sresti porodicu čoveka čiju je jetru dobio!

Košarka -

Dušan Smiljkić će se u četvrtak na utakmici Crvena zvezda - Panatinaikos videti s porodicom pokojnog Zorana Ašanina, takođe navijača Zvezde, čija mu je jetra transplantirana

Dušan Smiljkić (23), mladić koji je preživeo zahvaljujući transplantaciji jetre, u četvrtak na košarkaškoj utakmici Crvena zvezda - Panatinaikos susrešće se s porodicom svog donora Zorana Ašanina!Ovaj meč će i za Dušana i za Zoranovog brata Gorana Ašanina, koje je sudbina spojila na vrlo neuobičajen način, biti više od igre!- Na utakmici će biti i Zoranov devetogodišnji sin Miloš, njegova sestra bliznakinja i starija ćerka (14). Ovaj susret upriličila je uprava Crvene zvezde, koja želi da se na neki način oduži Zoranu, koji je, pored toga što je bio dobar čovek, bio i veliki zvezdaš - kaže za Kurir Goran.IznenađenjePodsetimo, neverovatna igra sudbine spojila je Dušana Smiljkića sa Zoranom Ašaninom i njegovom porodicom.Na utakmici Zvezda - CSKA 29. decembra prošle godine Zvezdinom navijaču Zoranu je pozlilo. Preminuo je 1. januara od posledica moždanog udara. Zahvaljujući humanoj i plemenitoj odluci porodice, njegovi zdravi organi donirani su onima kojima su bili najpotrebniji i spasena su tri života. Jedan od njih bio je Dušan Smiljkić, koji je, zanimljivo, te večeri bio u Areni na utakmici.Simbolično, ponovo na utakmici, put će mu se ukrstiti, ali ovog puta sa Zoranovim bratom.- Veoma mi je drago što je operacija dobro prošla i što se Dušan dobro oseća. Znam koliko se malo ljudi odlučuje da donira organe, ali upravo je ovo dokaz koliko to znači. Neprestano razmišljam o Dušanu i jedino što želim jeste da se u potpunosti oporavi i da nastavi normalan život! - objašnjava Goran i dodaje da bi Zoranu bilo drago što je jedan mladi život nastavljen zahvaljujući njemu.Živeće kroz meneS druge strane, i Dušan kaže da će Zoran nastaviti da živi kroz njega i da će s njim biti na svakoj utakmici.- Sada sam u procesu oporavka, ali ovu utakmicu ne bih nikada propustio. Biće mi drago da se vidim sa Goranom i Zoranovom porodicom. Ipak sam ja njihov večni dužnik! - kaže Dušan.

Bol i utehaZORANOVA DECA ODLIČNI SPORTISTIGoran Ašanin kaže da je Zoran za sobom ostavio suprugu, ali i troje dece, koji su svi odlični sportisti.- Sve troje se bave sportom, a mali Miloš (9) talentovan je za košarku. Za njega će na utakmici u hali Pionir biti priređeno specijalno iznenađenje i baš se radujem zbog toga - kaže Goran Ašanin.

SudbinaI DOKTORKA BILA NA UTAKMICIDoktorka Urgentnog centra Nataša Petrović igrom slučaja bila je te iste večeri na utakmici, videla je da je momku pozlilo i da ga izvoze iz hale.- Nažalost, posle nekoliko dana potvrđena je moždana smrt. Roditeljii su odlučili da doniraju organe, što je jezivo teška odluka i pokazuje plemenitost porodice - ispričala je dr Petrović.

Ružica Kantar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track