RADONJIĆ SPUŠTA TENZIJU: Biće mnogo važnijih mečeva od Panatinaikosa
Foto: Saša Pavlić

Zvezda dočekuje PAO

RADONJIĆ SPUŠTA TENZIJU: Biće mnogo važnijih mečeva od Panatinaikosa

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić pravo sa aerodroma posle pobede na gostovanju u Baskoniji, šeste u nizu u Evroligi, došao je pred novinare i poručio da se pred sutrašnji duel protiv Panatinaikosa spusti tenzija jer će biti i važnijih do kraja sezone.

"Najzadovoljniji sam načinom na koji smo odigrali u Vitoriji i tu se završava svaka analiza. Opterećeni smo, bez spavanja smo stigli u Beograd, a čeka nas težak meč protiv Panatinaikosa. Pokušaćemo da smanjimo taj uticaj, trudićemo se da što spremniji dočekamo meč i dođemo do pobede", rekao je Radonjić.

On je podsetio da je Panatinakos višestruki prvak Evrope i da će njegov tim morati da odigra na istom nivou kao u prethodnim utakmicama, čak i višem zbog opterećenja putovanja.

"Panatinaikos godinama unazad pokušava da se ponovo popne na vrh. I u ovom prelaznom roku bili su jakk aktivni, doveli odlične igrače, a kvalitet su potvrdili u Atini kada su nas nadigrali. Sada su još jači za oporavljenog Džejmsa i novajlije Gebrijela i Đentilea. Iscedićemo posle atom snage da slavimo".

On je dodao da je bilo i većih pritisaka uoči mečeva i dodao da ekipa ne oseća dodatnu tenziju.

"Biće mnogo važnijih mečeva ove sezone od Panatinaikosa. Ne znam ko oseća tenziju, nema nikakve razlike kao kada smo počeli ovu sezonu. Želje, snovi i sve ostalo neka se sanjaju, navijači neka razmišljaju navijački, a videćemo šta je realno", rekao je Radonjić, uz konstataciju da je normalno da su karte za duel sa Atinjanima planule za samo 15 minuta.

Crnogorski trener izbegao je da priča o mogućem plasmanu u Top 8.

"Dobro je što pobeđujemo.. Pre početka sezone pričalo se na jedan način, sada je drugačije. Ima još mnogo da se igra i ne bih da ulazim u analize, dok se ne završi regularni deo", naveo je Radonjić i dodao da će Nemanja Dangubić, zbog povrede protiv Makabija, pauzirati najverovatnije još oko sedam dana.

Utakmica 20. kola Evrolige između Crvene zvezde i Panatinaikosa igra se u četvrtak od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO -

(KURIR TV) Zašto je Dejan Radonjić doktor za španske klubove

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track