(VIDEO) LUDI SRBIN IZJEDNAČIO REKORD NBA LIGE: Greg Popović sa San Antoniom upisao 1.127 pobedu
Foto: Fonet

Impresivno dostignuće

(VIDEO) LUDI SRBIN IZJEDNAČIO REKORD NBA LIGE: Greg Popović sa San Antoniom upisao 1.127 pobedu

Košarka -

Košarkaši San Antonija pobedili su u noći između četvrtka i petka na svom terenu Filadelfiju sa 102:86 i omogućili svom treneru Gregu Popoviću da izjednači rekord NBA lige po broju pobeda sa jednom franšizom, 1.127.

Popović, koji sebe zbog porekla naziva "Ludim Srbinom" je izjednačio rekord Džerija Slouna iz Jute, a San Antonio je ostvario 12. uzastopnu pobedu na domaćem terenu protiv Filadelfije, a ukupno 11. vezanu u međusobnim duelima.

Sedmorica igrača Spursa postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Kavaj Leonard sa 19 poena, osam skokova i pet asistencija.

Devejn Demon dodao je 13 poena i 10 skokova, a po 12 poena postigli su Davis Bertans, Deni Grin, Peti Mils i Dejvid Li. U timu nije bilo Lamarkusa Oldridža i Paua Gasola zbog povreda.

Ersan Iljasova bio je najefikasniji u Filadelfiji sa 25 poena i 10 skokova, a Dario Šarić postigao je 14 poena. Takođe i Filadelfija je igrala bez nekolicine igrača, meč su zbog povreda propustili Džoel Embid, Nerlens Noel i Robert Kovington.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Zašto će Partizan pobediti u košarkaškom večitom derbiju

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - Zašto će Crvena zvezda pobediti u košarkaškom večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track