Pešić: Da čestitam igračima, ili publici?
Foto: BETA

pobeda

Pešić: Da čestitam igračima, ili publici?

Košarka -
Tri stvari su odlučile - naša odbrana, koncentracija i to što smo bili dominantni u skoku. Zatvorili smo ih i to nam je dalo priličnu sigurnost. Ne mogu da se odlučim kome prvo da čestitam, igračima ili publici koja nas je pokrenula”, priznao je Pešić

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je da pobeda nad Partizanom (68:56) daje njegovom timu pravo da se nada da u finalnoj seriji može da stigne do uspeha.

“Ovo je velika satisfakcija za igrače, posle toliko utakmica gde su bili blizu da pobede Partizan. Ova pobeda nam daje pravo na iluziju u nastavku finala. Videćemo koliko ćemo u narednim mečevima uspeti da sakrijemo svoje nedostatke i istaknemo svoje prednosti”, rekao je Pešić na konferenciji za novinare posle meča u hali Pionir.

Crveno-beli su ovim trijumfom izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

“Tri stvari su odlučile - naša odbrana, koncentracija i to što smo bili dominantni u skoku. Zatvorili smo ih i to nam je dalo priličnu sigurnost. Ne mogu da se odlučim kome prvo da čestitam, igračima ili publici koja nas je pokrenula”, priznao je Pešić.

Centar crveno-belih Mile Ilić pohvalio je igru cele ekipe.

“Teška utakmica za igranje. Izvanredno smo igrali, timski, i potpuno smo zaustavili Partizanov ofanzivni skok, to nam je pomoglo da dobijemo ovu utakmicu”, zaključio je Ilić.

Trener Partizana Vlada Jovanović rekao je da je njegov tim “mlako” ušao u meč.

“Utakmicu nismo otvorili kako smo hteli, imali smo previše šuteva za tri poena. Oni su se brzo odlepil, a mi smo se trudili da uhvatimo neki ritam. Vidim da su sudije primile poruku sa prethodne konferencije posle prvog meča, sada su našem centru brzo svirana četiri faula. Izgleda da su sudije jako dobro čule i razumele mog kolegu”, kazao je Jovanović.

On je aludirao na izjavu Svetislava Pešića, koji je posle prvog meča rekao da je iznenađen kako je Miroslav Raduljica, centar Partizana, zaradio samo dve lične greške.Jovanović je kazao i da povreda Dominika DŽejmsa nije ozbiljnije prirode, već da je samo dobio udarac u list.

“Zvezda će sigurno u sledeći meč ući sa dosta motiva. Mi moramo da shvatimo gde smo pogrešili, da ne dozvolimo da nas nose u duelima”, istakao je on.

Košarkaš Partizana Dušan Kecman ocenio je da je Zvezda od početka nametnula svoj stil igre.

“Od samog starta ušli su agresivno, imalo puno energije. Nametnuli su svoj stil igre. Imali su 13 skokova više, a mi nismo pogodili par šuteva kada smo se približili na minus tri. Zvezda je mirno privela meč kraju i zasluženo pobedila”, kazao je Kecman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track