DEJAN RADONJIĆ PRED BAMBERG: Moramo da napravimo veliki iskorak
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli dočekuju nemački tim

DEJAN RADONJIĆ PRED BAMBERG: Moramo da napravimo veliki iskorak

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa nije na nivou na kojem je bila pre mesec i po dana i da će u predstojećoj evroligaškoj utakmici protiv Bamberga morati da napravi iskorak kako bi ostvarila pobedu.

"Nismo na nivou igara kao što smo bili, moramo da napravimo dodatne iskorake, kako individualno, tako i kolektivno i da u našem prepoznatljivom ambijentu dodjemo do još jedne pobede", rekao je Radonjić.

Crvena zvezda dočekaće sutra Bamberg u 24. kolu Evrolige. Crveno-beli zauzimaju šesto mesto na tabeli sa 13 pobeda i 10 poraza, dok je Bamberg 12. sa osam trijumfa iz 23 utakmice.

"Bamberg je igrama pokazao da bi trebalo da bude na boljoj poziciji nego što jeste. Imali su situacije kada su gubili na jednu loptu. Imaju veliki kvalitet, ali sav taj kvalitet igara nisu materializovali, i nisu uspeli da budu u krugu gde smo mi sada", kazao je Radonjić.

On je dodao da je Bamberg najbolji nemački klub, s 'dobrim trenerom i igračima koji imaju veliko iskustvo'."Oni su ekipa koja igra u dobrom sistemu, ima kvalitet, ali je potrebno da mi taj kvalitet igre koji razvijaju iskontrolišemo i da im ne dozvolimo da dobrom igrom uzmu stvar u svoje ruke. Svestan sam da neće biti lako, ali trudićemo se da ne dodjemo do takve pozicije", rekao je trener crveno-belih.

Radonjić je rekao da je situacija s povređenim igračima bolja.

"Situacija je nešto bolja kod (Marka) Gudurića i (Stefana) Jovića, ali videćemo koliko će realno moći da nam pomognu. (Nemanja) Dangubić je počeo s jačim treninzima i očekujem da će za 10 dana biti u timu", rekao je Radonjić.

Bamberg je na poslednjih sedam utakmica pretrpeo šest poraza, a ove sezone u Evroligi na samo dva od 12 mečeva u gostima upisao je pobede.

"Igraju odlično, u Evroligi takva kakva jeste. Ako se posmatra samo s aspekta rezultata, ne bi nas dovelo do realne procene, a ako pogledamo mečeve kako oni igraju i koje su mogli da dobiju, dolazimo do zaključka a bi trebalo da budu na nekom drugom mestu. Protiv jakih rivala bili su nadomak pobeda... Dakle, prilaz gledanja kakav im je skor bi bio pogrešan, ne razmišljamo na taj način. Utakmice moraju da se dobiju na terenu, tokom svih 40 minuta", rekao je Radonjić.

U javnosti se od crveno-belih očekuje da dobiju sutrašnju utakmicu pored Bamberga, a Radonjić je rekao da ima mnogo razloga da to ne bude tako.

"Kada prodješ toliko situacija, onda jednostavno ne razmišljaš o tome. Mi ne samo ove, već i ranijih smo bili u sličnoj situaciji pred neku utakmicu i to je nešto o čemu ne treba razmišljati. Ima dosta utakmica koje mogu da odlučuju o tome šta će se desiti. Smatram da ne mora ništa. Želimo i daćemo sve od sebe da pobedimo, ali ima puno razloga da ne mora, puno", rekao je on.

Utakmica između Crvene zvezde i Bamberga igraće se sutra od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track