(VIDEO) CRVENO-BELIMA BRATSKI DERBI: Zvezda pred gostovanje Realu savladala FMP
Foto: ABA Liga

Pretposlednji meč regularnog dela

(VIDEO) CRVENO-BELIMA BRATSKI DERBI: Zvezda pred gostovanje Realu savladala FMP

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP (84:76) u 25. kolu regionalne ABA lige.

Milko Bjelica je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, pratili su ga Branko Lazić sa 16 i Nejt Volters sa 15.

U poraženom timu, Bolden je postigao 15 poena, a dva manje je dodao Lazarević.đ

"Nije jednostavno čak ni praviti analizu utakmice, pošto smo odavno obezbedili prvo mesto. U ovom ritmu takmičenja, uz povrede koje imamo i neku pažnju koja je okrenuta ka tome da ne ulazimo u nove probleme sa povredama, odigrali smo još jedan meč protiv FMP-a koji je odigrao dobro. Mi smo u nedovoljno dobrom fokusu odigrali dovoljno dobro da slavimo", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić novinarima posle meča u Železniku.

Na klupi se posle dužeg vremena našao Nemanja Dangubić, koji je imao problema sa povredama.

"Nemanja u utorak počinje da radi sa ekipom i daće sve od sebe, kao i ostali, da do kraja sezone budemo dobri. Stefan ; Jović je i dalje odsutan. Ognjen Dobrić je imao frakturu prsta, ali već neko vreme ima problema sa mišićem noge i odlučio sam da mu damo par dana da se makar malo oporavi, a verujem, poznavajući njegov karakter, da će u utorak ili sredu, biti u punom trenažnom procesu. Dangubić je posle duže vremena osetio draž utakmice", rekao je i kako je to sedenje na klupi.

Trener Zvezde je kazao da ne zna kada će se Jović vratiti u tim.

"Nadam se brzo, s obzirom na ritam koji nas čeka, na utakmice koje slede. Počinje polufinale ABA, zatim, završnica Evrolige u kojoj nas čekaju četiri gostovanja i dve utakmice kod kuće, Uniks i Olimpijakos, protivnici koji imaju mnogo lakšu situaciju. Kad bismo bili kompletni, onda bi bilo sa više šansi. Ovako smo u stalnom zaostatku od dva-tri igrača, što je sasvim normalno sa timovima koji igraju Evroligu", rekao je Radonjić.

Dangubić je kazao da je tim srećan zbog pobede i da je ekipa odigrala sjajno

."Sigurno smo srećni, momci su odigrali sjajno. Polako se sprema najvažniji deo sezone. Dobro se osećam, počeo sam da treniram, trebalo bi u narednom periodu da krenem pet na pet i da krenem u trenažni proces. Bilo mi je dosta teško u ovom periodu, bilo je mnogo utakmica. Sigurno nije lako biti povredjen, ali šta je tu je, to je deo sporta, takve stvari idu uz ovu profesiju. Ne želim više ni da pričam o tome, takve stvari su iza mene", rekao je Dangubić.

Trener FMP-a Branko Maksimović kazao je i da njegov tim ima problema sa povredama, pošto je Ajzea Ostin imao temperaturur danas, a Aleksa Radanov ima povredjen list.

Kapiten Filip Čović već duže vremena je povredjen zbog slomljenog rebra"Čestitam Zvezdi na pobedi. Oni imaju sezonu iz snova. I mi takodje imamo problema sa povredama igrača. Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu. Brine me i nervira previše izgubljenih lopti. Ne znam još koliko će Čović pauzrati, ali je dobro što će do početka Evrolige imati dovoljno vremena da se oporavi, udje u ritam i rehabilituje. Njegovi ljudski i igrački kvaliteti su nam mnogo falili", rekao je Maksimović.

Prva četvrtina

Dženkinsove dve trojke, i prodor Voltersa, označili su dobar početak Zvezde, a Apić dvaput, a Lazarević, Davidovac i Bolden, brzo su se prilagodili na ritam gostiju, pa su vrlo brzo uspeli da uhvate rezultatski priključak.Posle 14:12 za "pantere" sredinom prve deonice, na scenu je stupio Branko Lazić, postigavši šest poena u nizu za 14:18. Kako se razigrao i Bolden, usledio je, ponovo, rezultatski neizvesniji deo uvodne četvrtine, koja je privedena kraju rezultatom 22:23.

Druga četvrtina

Posle 15 minuta igre bilo je 30:30 Uprkos brojnim greškama, FMP je pratio crveno-bele, sve do završnice poluvremena. Crveno-beli košem Voltersa i trojkom Simonovića odlaze na +6 posle 20 minuta – 38:44.

Treća četvrtina

Gudurić pogađa trojku za Zvezdu, ali Davidovac i Bolden održavaju FMP u igri. Ubrzo su se razigrali Zvezdini visoki igrači, Mitrović i Kuzmić rešavaju po dva napada i crveno-beli stižu do +9 (55:46). Davidovac trojkom i Osin polaganjem brzo vraćaju FMP na -4, ali Lazić i Dženskin odbijaju napad domaćina.

Četvrta četvrtina

FMP je polovinom poslednje deonice uspeo da smanji zaostatak na osam poena 78:70. Domaći tim je imao i napad za dodatni prilazak, ali je sve to prekinuo Simonović ulazom i lakim poenima. Ekipa trenera Maksimovića se nije predavala, ali do kraja meča nije uspela da ugrozi vođstvo Zvezde.

Tok meča

Trener Zvezde Dejan Radonjić izjavio je da njegovu ekipu čeka mlada i motivisana ekipa.

"Očekuje nas još jedan meč nakon velikih evroligaških napora protiv ekipe koja je obezbedila dobar rezultat u ABA ligi. Ekipa FMP je mlada, i sasvim je prirodno da nas očekuje još jedan meč protiv motivisanog rivala. Videćemo u kom sastavu ćemo odigrati taj meč,a konačnu odluku donećemo na sam dan utakmice", istakao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Svoja očekivanja pred meč izneo je i Ognjen Kuzmić.

"Ponovo identična situacija u kojoj ćemo odigrati meč u ABA ligi protiv jedne mlade i vrlo dobre ekipe, a nakon teške utakmice u Evroligi. FMP je dobrim igrama zasluženo osigurao opstanak u regionalnom takmičenju što znači da će odigrati utakmicu bez pritiska. Mi sa druge strane imamo dosta kadrovskih problema, ali ćemo se truditi da odigramo maksimalno skoncentrisno kako bi upisali bodove'', rekao je Zvezdin centar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track