PEŠIĆ O IZBORIMA U SRBIJI: Nikada se nisam izjašnjavao jer me niko nije ni pitao od političara
Foto: Saša Pavlić

Slavni trener sve objasnio

PEŠIĆ O IZBORIMA U SRBIJI: Nikada se nisam izjašnjavao jer me niko nije ni pitao od političara

Košarka -

Trofejni košarkaški stručnjak kaže da bi se izjasnio o podršci nekom od kandidata da su ga pitali

Proslavljeni srpski košarkaški trener Svetislav Pešić kaže da ima vlastito formirano mišljenje o izborima za predsednika Srbije.

Popularni Kari još nije podržao nijednog od kandidata za predsednika, za razliku od svojih kolega Dušana Ivkovića i Duška Vujoševića koji su stali na stranu Saše Jankovića.

"Nikada se nisam izjašnjavao jer me niko nije ni pitao od političara. Kad bi me neko pitao, možda bih se i izjasnio. Normalno je da sportisti i treneri koji žive u Srbiji imaju želju da se uključe u politički život i pomognu da zemlji bude bolje. Iako živim u Nemačkoj, normalno, i meni je stalo da se u Srbiji lepo živi. Smatram da je dobro da sportisti budu blizu vlasti, jer od toga sport može da ima samo koristi. Ko će na nekoj skupštini da objasni bolje probleme sporta nego sami sportisti", rekao je Svetislav Pešić, između ostalog, u intervjuu za "Politiku".

Svetislav Pešić bio je trener zlatne generacije naših košarkaša koja je 2002. godine na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu osvojila zlatnu medalju i postala prvak planete. Veliki podvig nije bio samo protkan trijumfom nad Argentinom (84:77) u finalu ili Novim Zelandom (89:78) u polufinalu, već i pobedom nad NBA selekcijom SAD koju su Stojaković, Divac, Bodiroga, Gurović, Jarić i ostali savladali u četvrtfinalu s rezultatom 81:78.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track