ZVEZDA BIRA PARTIZAN ILI BUDUĆNOST: Cedevita pobedila FMP i overila drugo mesto pred plej-of
Foto: ABA Liga/Marin Sušić

Odluka u ponedeljak u Beogradu

ZVEZDA BIRA PARTIZAN ILI BUDUĆNOST: Cedevita pobedila FMP i overila drugo mesto pred plej-of

Košarka -

Košarkaši Cedevite pobedili su večeras u Zagrebu FMP sa 104:92 (20:24, 29:21, 31:29, 24:28), u utakmici poslednjeg 26. kola regularnog dela Jadranske lige i potvrdili drugo mesto pred plej-of.

Cedevitu je do pobede predvodio Miro Bilan sa 23 poena i sedam skokova, Rajan Boutrajt postigao je 20, a Mirza Begić 13 poena i sedam skokova.

U ekipi FMP Džonatan Bolden bio je najefikasniji sa 23 poena, a Marko Ljubičić dodao je 21 poen i sedam asistencija.Cedevita je druga na tabeli sa 20 pobeda i šest poraza i obezbedila je prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji, koja počinje 18. marta.

Polufinalni parovi biće poznati po završetku svih utakmica 26. kola.Prvoplasirana Crvena zvezda ima 24 pobeda i jedan poraz i igra u ponedeljak od 21.00 čas u Beogradu protiv Budućnosti, koja na četvrtom mestu ima skor od 18 pobeda i sedam poraza. Partizan na trećem mestu ima pobedu više od Budućnosti, ali i utakmicu više.

Ukoliko Zvezda savlada Budućnost, te dve ekipe igraće i u polufinalnoj seriji, dok će drugi par činiti Cedevita i Partizan.

U slučaju da Podgoričani trijumfuju u ponedeljak u Beogradu, na startu plej-ofa gledaćemo "večite derbije", kao i seriju između Cedevite i Budućnosti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Pet činjenica koje niste znali o treneru Zvezde!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track