Radonjić: Rekord ništa neće značiti ako ne osvojimo Jadransku ligu
Foto: AP

Trener košarkaša Crvene zvezde posle pobede

Radonjić: Rekord ništa neće značiti ako ne osvojimo Jadransku ligu

Košarka -

Nadam se da nećemo imati mnogo problema s povredama i izostancima sada kada je najbitnije, rekao je Radonjić

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da dosadašnji ostvareni rezultati u Jadranskoj ligi neće imati nikakav značaj, ako njegova ekipa ne osvoji trofej u tom takmičenju.

"Ostaće zapisano da smo postavili rekord po broju pobeda, ali meni to ništa ne znači dok ne osvojimo Jadransku ligu. Nadam se da nećemo imati mnogo problema s povredama i izostancima sada kada je najbitnije", rekao je Radonjić novinarima u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Crvena zvezda pobedila je večeras Budućnost sa 82:66 u utakmici poslednjeg, 26. kola Jadranske lige, što je timu Dejana Radonjića bio 25. trijumf. Crveno-beli su tako postavili rekord u regionalnom takmičenju po broju pobeda u regularnom toku sezone.

"Očekivano težak meč. Igrali smo protiv kvalitetne i iskusne Budućnosti. Svesni smo bili da će doći motivisani zbog važnosti meča. Bilo je teško i zbog svih okolnosti koje nas već duže opterećuju, pa smo bili primorani da se prilagodjavamo nekim situacijama. To posebno nije dobro za ovaj period u kome se nalazimo. Igrače iz povreda vraćamo u ritam i vraćamo se na nivo uigranosti uz menjanje pozicija igračima... To je dosta kompleksno", kazao je Radonjić.

On je rekao da nije bio zadovoljan igrom svog tima u prvom poluvremenu, iako je postigla 50 poena.

"Budućnost je posebno dobro igrala u prvom poluvremenu, a ja nisam zadovoljan igrom mog tima u tom delu meča. Nakon toga smo se dobro iscrpeli i uspeli da iskontrolišemo kvalitet pobednika i tako dodjemo do pobede", rekao je Radonjić.

Zvezda će u polufinalu Jadranske lige igrati upravo protiv Budućnosti, koja je takmičenje završila na četvrtom mestu.

"Treba reći da nam je ovo 54. meč do sada i za razliku od ostalih abaligaša (Jadranske lige), u daleko većem broju utakmica smo. To su ogromna opterećenja i samo se nadam da ćemo uspeti da iznesemo sve. Spremamo se prvo za Armani (u Evroligi), pa onda Budućnost", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je kazao da navijači iduće nedelje "imaju obavezu" da dodju u dvoranu "Aleksandar Nikolić".

"Hvala navijačima danas, ali imaju obavezu u nedelju da dodju i napune 'Pionir' zbog važnosti meča, ako hoće da gledaju Evroligu opet", rekao je Radonjić.

On je podsetio da je pred Zvezdom težak period jer će u 13 dana odigrati pet "veoma bitnih i važnih mečeva", kako u Jadranskoj, tako i Evroligi.

"Što se tiče rasporeda, nije dobro, jer sada opet ide ciklus utakmica na tri dana. Mnogo će biti teško. Moramo svi zajedno da se stisnemo kao jedan i da izdržimo sve ovo u narednih mesec dana. Jedino smo u Evropi koji moramo da izdržimo sve to. Imali smo opterećenja i prošlih sezona, ali je ovo prvi put ovako", kazao je trener crveno-belih.

Trener Budućnosti Ilija Zuros čestitao je Zvezdi na pobedi i rekao da će se njegova ekipa maksimalno boriti u polufinalu.

"Čestitke Zvezdi, igrali su mnogo bolje i zaslužili su pobedu. Čestitke Radonjiću i stručnom štabu na svemu što rade ove sezone u svim takmičenjima. Za moj tim neću reći ništa, jer sve što sam imao, rekao sam u svlačionici", kazao je Zuros.

"Moramo ići utakmicu po utakmicu. Moramo da igramo bolje nego večeras, pogotovo što ovo u drugom poluvremeni nije bila košarka. Oni su favoriti za osvajanje Jadranske lige, jer rade dobar posao svih ovih godina, igraju najbolju košarku, ali mi ćemo dati naših 100 odsto u svakoj utakmici", dodao je trener Podgoričana. ;

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track