(VIDEO) PRE 25 GODINA PARTIZAN JE BIO PRVAK EVROPE: Evo kako je Đorđević postigao trojku karijere!
Foto: Printscreen

Najvažniji koš u istoriji crno-belih

(VIDEO) PRE 25 GODINA PARTIZAN JE BIO PRVAK EVROPE: Evo kako je Đorđević postigao trojku karijere!

Košarka -

Na zvaničnom sajtu Evrolige osvanula je priča o Aleksandru Đorđeviću i njegovoj čuvenoj trojki, kojom je Partizanu doneo titulu prvaka Evrope 1992. godine.

U tekstu pod naslovom "Istanbulska ikona: Aleksandar Đorđević", Evroliga podseća da je sadašnji selektor Srbije, između ostalih, igrao za Partizan, Olimpiju iz Milana i Barselonu. Đorđević je osvojio brojne trofeje sa klubovima, a sa reprezentacijom je bio olimpijski vicešampion, svetski prvak i tri puta je stizao do vrha Evrope.

Ipak, Đorđević ne krije da mu je osvajanje Evrolige sa crno-belima najdraži trenutak karijere.

"Sanjam Istanbul. Sanjam kako dolazim u Beograd sa trofejom u rukama, prvim kao kapiten tima evropskog šampiona", govorio je Đorđević pre Fajnal fora 1992. godine.

Partizan je u polufinalu savladao Filips iz Milana 82:75, a u finalu 16. aprila i španski Huventud.

Ekipa iz Badalone vodila je 70:68 na devet sekundi pre kraja, Đorđević je uzeo loptu, pretrčao s njom ceo teren, a kada je došao do linije za tri poena, podigao se, naciljao i - pogodio! Partizanu je doneo titulu prvaka Evrope i ispunio svoj san.

"Ostvario sam san. Kao klinac mnogo puta sam zamišljao da odlučujem važnu utakmicu pogotkom sa zvukom sirene. Nikada se u karijeri nisam bolje osećao", pričao je kasnije Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track