NE DAJU MIRA CRVENO-BELIMA: Darušafaka pobedila Barselonu i izvršila pritisak na Zvezdu
Foto: Euroleague.net

Još 4 kola do kraja

NE DAJU MIRA CRVENO-BELIMA: Darušafaka pobedila Barselonu i izvršila pritisak na Zvezdu

Košarka -

Košarkaši Darušafake pobedili su kao domaćini Barselonu u utakmici 26. kola Evrolige - 67:56.

Timu iz Istanbula je to 13. trijumf, čime je ostao na devetom mestu i nastavio da preti bolje plasiranim rivalima, među kojima je i Crvena zvezda, u borbi za TOP 8.

Barselona je i definitivno ispala iz trke za četvrtfinale posle 16. poraza.

Ekipa trenera Dejvida Blata je drugu deonicu dobila rezultatom 32:9 i na poluvreme otišla sa 43:22. Pobednik je takoreći tada već bio odlučen, iako je Barselona imala nekoliko prilika da uhvati priključak, ali ih nije iskoristila.

Darušafaku je predvodio Klejburn sa 15 poena, Vilbekin je dodao 11, Žižić deset... Kod gostiju Perperoglu je je dao 16 poena.

Četiri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja Zvezda je na deobi petog mesta sa Panatinaikosom i Baskonijom sa učinkom 15-11.

Na osmom i devetom mestu su turski predstavnici Efes (14-12) i Darušafaka (13-13).

Spisak klubova koji imaju pravo na nadu da će se naći u nokaut fazi Evrolige zaključuje desetoplasirani Žalgiris (12-14). Litvanski sastav je danas kao gost bio bolji od Uniksa - 82:80. Meč je prelomio bivši igrač Partizana, Francuz Leo Vesterman, trojkom na ulasku u poslednji minut.

U pobedničkom sastavu Jankunas je ubacio 21 poen, uz sedam skokova, dok je Vesterman dodao 12 . Na drugoj strani Lengford je ubacio 27. Danilo Anđušić (Uniks) nije ulazio u igru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track