Željko Obradović bira klub

Svi ga žele

Željko Obradović bira klub

Košarka -
Srpski trener Obradović se posle raskida sa Panatinaikosom nalazi na listi želja najvećih turskih klubova i moskovskog CSKA

Naplatiće znanje.Posle 13 godina i 23 osvojena trofeja sa Panatinaikosom, srpski trener Željko Obradović, napustio je Atinu i zelene. Obradović drži u tajnosti ime kluba u kojem će nastaviti karijeru, iako su mnogi sigurni da se njegova nova stanica nalazi u Istanbulu.Prema pisanju turskih medija, najtrofejniji evropski trener može da bira da li će u Efes, Galatasaraj ili Fenerbahče. Generalni menadžer Engin Ozerhun rekao je da angažovanje Obradovića nije nemoguća misija.- Nismo pričali niti kontaktirali sa njim, ali mi želimo stručnjaka tog tipa. Ne isključujem mogućnost da dovedemo Obradovića u bliskoj budućnosti - rekao je Ozerhun.Dobro obavešteni izvori iz Istanbula kažu da Obradovića očekuje višemilionski ugovor od „pivara“ i budžet za pojačanja koji nije limitiran. Navijači Galatasaraja, s druge strane, nadaju se da jučerašnja smena trenera Mahmuta Oktaja ima veze s dolaskom Srbina u njihov klub, dok su u taboru njihovog najvećeg rivala već prisvojili Obradovića, makar pomoću Vikipedije.Povratak Etorea Mesine u CSKA ekspresno je demantovao generalni menadžer „armejaca“ Andrej Vatutin, što ukazuje na to da bi dojučerašnji trener Panatinaikosa mogao da krene i na istok.

Šta će biti s kumom Dimitrisom Itudisom?Grci su rezignirani zbog odlaska Obradovića, pa se u pojedinim komentarima tvrdi kako nastaje nova era u njihovoj klupskoj košarci, sa nimalo lepom perspektivom. Štampi u Atini je zanimljivo i da spekuliše šta će se dešavati dalje s drugim delom Paovog trenerskog tandema, jer se iz trinaestogodišnje uspešne saradnje s Dimitrisom Itudisom razvilo kumstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track