DAN KADA JE ARENA PROGUTALA MAKABI: General Dule Vujošević i magični Bo odveli crno-bele na F4 VIDEO
Foto: Printskrin

Četvrto učešće na F4

DAN KADA JE ARENA PROGUTALA MAKABI: General Dule Vujošević i magični Bo odveli crno-bele na F4 VIDEO

Košarka -

Pre tačno sedam godina košarkaši Partizana, predvođeni trenerom Duškom Vujoševićem, savladali su u prepunoj "Areni" Makabi sa 76:67 i rezultatom 3:1 u pobedama plasirali se na Fajnal-for koji je te godine odigran u Parizu.

Bila je to čudesna noć za crno-bele koji su prethodno napravili brejk u Tel Avivu, u čuvenoj utakmici u kojoj je briljirao Dušan Kecman.

Beograđani su zatim sa dve pobede u Beogradu šokirali evropsku i svetsku javnost koja ni u najoptimističnijim prognozama nije videla crno-bele na Fajnal-foru.

Junak pobede u "Areni" bio je Lester Bo Mekejleb, koji je ubacio 19 poena, uključujući i ključne pogotke početkom poslednje četvrtine.

Njemu uz rame bio je Dušan Kecman koji je meč završio sa 12 poena. Značajan doprinos dali su Lorens Roberts sa 8 poena i 12 skokova, kao i Aleks Marić sa 9 poena i 7 skokova.

Partizan je utakmicu prelomio početkom četvrte četvrtine. Od rezultata 55:52 crno-beli su fantastičnom odbranom zaustavili nalete Izraelaca i polovinom četvrtine stigli do 69:55. Bio je to znak za ludnicu u dvorani i početak velikog slavlja crno-belih pristalica.

Partizan je tako četvrti put u svojoj istoriji obezbedio plasman na Fajnal-for, a najveći rezultat svakako je titula šampiona Evrope osvojena 1992. godine u Istanbulu.

Partizan: ROBERTS 8, MEKEJLEB 19, KECMAN 12, VESELI 5, VRANEŠ 8, Sinovec, Milošević 2, Rašić 6, Mitrović, Božić 6, Marić 9, Đekić 1.

Makabi: VIZNEVSKI 15, ANDERSON, LAZMI 7, EIDSON 12, FIŠER 14, Limonad, Šarp, Perkins 14, Grin 1, Pnini, Blutental 4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track