MIRZA BEGIĆ: Ima stvari koje još nismo pokazali protiv Zvezde
Foto: ABA Liga/Marin Sušić

Uoči finala plej-ofa

MIRZA BEGIĆ: Ima stvari koje još nismo pokazali protiv Zvezde

Košarka -

Košarkaš Cedevite Mirza Begić rekao je danas da njegovu ekipu ne očekuje lak posao protiv Crvene zvezde u finalu Jadranske lige, ali da on i njegovi saigrači veruju u sebe i svoj kvalitet.

"Svako finale kruna je rada igrača, trenera, kluba u celini cele sezone. Tako je i ovog puta. Već u polufinalu smo gledali sjajne izjednačene mečeve, kao i pune dvorane što me je oduševilo. Verujem da će finalna serija proći u istoj takvoj atmosferi, da će se o utakmicama pričati, a u dvoranama tražiti karta više", rekao je Begić za sajt lige.

Prva utakmica finalne serije izmedju Cedevite i Crvene zvezde igra se u ponedeljak od 19.00 u Beogradu.

"Crvena zvezda je vrhunski klub, evroligaš koji se bori za četvrtfinale i sigurno nas ne očekuje lak posao, ali mi verujemo u sebe, u svoj kvalitet i nadam se da ćemo se u finalu predstaviti u najboljem svetlu i pružiti odlične partije sa favorizovanim protivnikom", rekao je Begić.

Cedevita je ove sezone dva puta igrala protiv Zvezde i oba puta je poražena.

"Duga je sezona, imali smo i uspona i padova, dosta povreda koje su nas sputavale da pružimo maksimum. Zvezda je celu sezonu odigrala na vrhunskom nivou što je pokazala u obe utakmice sa nama. Mi smo ispadanjem iz Evrokupa imali nešto vremena za treninge i dizanje forme, pa se nadam da ćemo upravo u finalnoj seriji odigrati najbolje što možemo i pružiti maksimum", rekao je Begić.

On je naveo da njegovu ekipu i dalje prate povrede i podsetio da će finale sa Zvezdom početi bez Rajana Boutrajta i Marko Arapovića, kao i bez trenera Veljka Mršića.

"Ali, kako se kaže - što te ne ubije ojača te, pa se nadam da ćemo naći rezerve i odigrati najbolje upravo za momke koji neće biti na parketu sa nama", rekao je Begić.

I jedna i druga ekipa su poznate po jakoj centarskoj liniji. Begić će imati direktan duel za Zvezdinim visokim igračima protiv kojih je, kako je rekao, teško igrati.

"Zvezda ima fantastičnu centarsku liniju i protiv nje je teško igrati. Verujem da ćemo se taktički dobro spremiti, analizirati njihove nedostatke i tu ih napasti. Ako gledamo striktno poziciju pet tu smo Miro Bilan i ja i siguran sam da možemo dobro ispuniti najzahtevnije stvari koje trener postavi pred nas. Takodje, ima nekih stvari koje još nismo pokazali u utakmicama sa Zvezdom, a koje sada možemo iskoristiti. Neka i oni malo razmišljaju o nama", rekao je Begić.

Begić nije želeo da govori o prednostima i manama njegove ekipe uoči duela sa Zvezdom.

"Na nama je da damo maksimum, da idemo utakmicu po utakmicu, pa šta bude. I oni i mi smo u dosadašnjem toku sezone dokazali da smo dve najbolje ekipe ABA lige i da nas očekuje pravo finale, niz zanimljivih utakmica koje će privući pažnju navijača i u Beogradu i u Zagrebu, ali i u celom regionu. Verujem da će sve proći u pravoj sportskoj atmosferi i da će pobediti košarka. Naravno da se nadam da ćemo na kraju mi podići pobednički pehar", rekao je Begić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

10 činjenica koje su obeležile ABA ligu 2016/2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track