Majami na dva koraka od prstena

NBA finale

Majami na dva koraka od prstena

Košarka -
Naredna utakmica finalne serije igra se unoći između četvrtka i petka, takođe na Floridi

Košarkaši Majamija poveli su sa 2:1 u velikom finalu NBA lige, trijumfom na Floridi sa 91:85 nad Oklahomom.

Utakmicu su obeležili Lebron Džejms i Dvejn Vejd, koji su sa 29, odnosno 25 poena, vodili svoj tim do preokreta, pošto su u trećoj četvrtini gubili sa deset razlike. Na drugoj strani, Kevin Durent je postigao 25 poena, dok je Rasel Vestbruk dodao 19.

Treći duel finalne serije bio je mnogo uzbudljiviji nego što sam rezultat to govori. Tander je u trećoj četvrtini došao do deset poena prednosti – 64:54, pošto je na poluvremenu imao samo plus jedan. Majami je uspeo da se približi zahvaljujući faulovima igrača Oklahome i serijom 15:3 privede taj period igre kraju, pošto je Durent sedeo na klupi, zbog četiri prekršaja.

U četvrtoj četvrtini usledila je velika borba, dosta se agresivno igralo u odbrani, a Majami je prevazišao i to što je u tom periodu imao čak osam izgubljenih loptu. Na dva minuta do kraja meča, Majami je vodio sa 86:79, ali su gosti uspeli da se vrate i serijom od 6:0 priđu na 86:85 i uvedu meč u neizvesnu završnicu. Ipak, Kris Boš je tada pogodio dva slobodna bacanja, pre nego što su Džejms i Vejd osigurali trijumf Hita.

Naredna utakmica finalne serije igra se unoći između četvrtka i petka, takođe na Floridi.

http://www.youtube.com/watch?v=toDCEXsR9IU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track