SVETISLAV PEŠIĆ UZDRMAO SRBIJU: Saša Đorđević napušta reprezentaciju?
Foto: Fonet, Dado Đilas

Čeka se Saletov odgovor

SVETISLAV PEŠIĆ UZDRMAO SRBIJU: Saša Đorđević napušta reprezentaciju?

Košarka -

Košarkaški stručnjak Svetislav Pešić, koji je sa Jugoslavijom osvajao zlata na Evropskom prvenstvu 2001 i svetskom prvenstvu u Indijanapolisu godinu dana kasnije je rekao da će Evrobasket 2017. biti poslednje takmičenje na kojem će Aleksandar Đorđević predvoditi Srbiju kao selektor.

"Za Sašu je možda dobro da vodi i reprezentaciju i klub, ali kada se završi Evropsko prvenstvo, on se, koliko znam, više neće baviti reprezentativnom košarkom, već samo Bajernom" rekao je Pešić kojeg je Đorđević nasledio na klupi Bavaraca.

"Koliko znam i koliko sam informisan, on ima obavezu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i nakon toga da se bavi klupskom košarkom, što je sasvim normalno, jer je nemoguće voditi klupsku i reprezentativnu košarku. To je praktično nemoguće", ponovio je svoje reči trofejni stručnjak u izjavi za Vice.

Pešićeva izjava je negde i loigična sa obzirom na to da se od naredne godine za reprezentativna takmičenja planiraju kvalifikacije sa takozvanim "prozorima" nekoliko puta u sezoni za koje NBA igrači, a možda ni oni koji će igrati Evroligu i Evrokup neće moći da igraju za reprezentaciju. Isto bi moglo da se desi i trenerima, tako da bi Đorđević eventaulnu odluku o povlačenju mogao da obrazloži novim sistemom reprezentativnih takmičenja.

Aleksandar Đorđević je selektorsku funkciju preuzeo 2013. godine od Dušana Dude Ivkovića, a do sada je osvojio srebra na Svetskom prvenstvu u Španiji i Olimpijskim igrama u Riju.POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Saša Đorđević obraćanje na koktelu povodom 25 godina od osvajanja Kupa šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track