EVROLIGA ZA GLAVOBOLJU SAŠE ĐORĐEVIĆA: Srbija bez Teodosića, Bogdanovića, Raduljice, Nedovića...
Foto: Stefan Jokić

Rat se nastavlja

EVROLIGA ZA GLAVOBOLJU SAŠE ĐORĐEVIĆA: Srbija bez Teodosića, Bogdanovića, Raduljice, Nedovića...

Košarka -

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu rekao je danas da košarkašima koji igraju u tom takmičenju neće dozvoliti da nastupaju za svoje reprezentacije u novim terminima u kalendaru FIBA, među kojima su i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

"Kada je NBA saopštila da neće dozvoliti igračima da igraju za reprezentacije, niko ništa nije rekao. Mi smo sada samo ponovili ono što smo odlučili pre 18 meseci, da novi termini u kalendaru FIBA neće biti uvršteni u naš kalendar. Naša pozicija se nikada nije menjala", rekao je Bertomeu, preneo je sajt Sportando.

Prvi čovek Evrolige naveo je da bi igrači koji igraju u Evrokupu mogli da igraju za reprezentacije.

"Daćemo sve od sebe da se igrači iz Evrokupa priključe reprezentacijama. Evrokup ima manje utakmica, ali za Evroligu nema mesta", dodao je Bertomeu.

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči rekao je nedavno da će biti kažnjeni oni igrači koji se ne odazovu pozivu selektora.

"Ako je prvi odgovor kazna, to znači da nema volje da se razgovara i da se reši problem. Ako nemate najbolje igrače u reprezentaciji znači da varate navijače, ali i da ne poštujete državni tim", rekao je Bertomeu.

To znači da bi selektor Srbije Aleksandar Đorđević za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo mogao da bude lišen pomoći Miloša Teodosića, Bogdana Bogdanovića, Nikole Kalinića, Nikole Milutinova, Miroslava Raduljice, Milana Mačvana, Nemanje Nedovića, svih igrača Crvene zvezde, kao i NBA igrača Nikole Jokića, Nemanje Bjelice, pa i Bobija Marjanovića, ako bi odlučio da ga pozove...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) KALINIĆ POSLE REALA: Godinu dana razmišmišljam o ovom finalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track