JAKA PROVERA ZA ŠAMPIONKE EVROPE: Košarkašice Srbije na turniru u Češkoj
Foto: Kurir, Dejan Ignjatović

Pripreme za Evropsko prvenstvo

JAKA PROVERA ZA ŠAMPIONKE EVROPE: Košarkašice Srbije na turniru u Češkoj

Košarka -

U četvrtak u kasnim popodnevnim časovima, ženska košarkaška reprezentacija Srbije leti put Praga, grada koji će od 15. do 26. juna biti domaćin Evropskog prvenstva.

Naše najbolje košarkašice će, dakle, na istom mestu imati prve jake testove, pošto će u naredna tri dana učestvovati na turniru na kome će im rivali biti Kina, Češka i Letonija.Pre puta, stručni štab našeg nacionalnog tima otvorio je deo treninga za predstavnike medija, koji su sa devojkama i selektorom Stevanom Karadžićem razgovarali o predstojećim izazovima.Srbija će na turniru u Karlovim Varima prvi meč odigrati protiv Kine 26. maja od 17.45, onda će 27. maja odmeriti snage sa Letonijom od 17.45, a zatim 28. maja i sa Češkom, takođe od 17.45 časova.

Selektor evropskih šampionki Karadžić ističe da će posle ovih provera imati mnogo jasniju sliku…

– S obzirom na to da smo od početka priprema odigrali samo jedan trening meč protiv Crne Gore na Zlatiboru, pošto isti rival zbog brojnih povreda nije mogao da odigra sa nama još jedan planirani meč, ovaj turnir će nam dobro doći da vidimo šta smo i koliko uradili do sada, odnosno gde smo i šta treba da korigujemo. Sigurno je da će na ove tri utakmice sve devojke dobiti šansu da pokažu koliko mogu u ovom trenutku… U Češku idemo bez Ane Dabović koja je na terapijama, radi po posebnom režimu i očekujemo da se priključi timu po našem povratku sa ovog turnira ako bude sve u redu, kao i bez Tijane Ajduković koja je povredila skočni zglob. Ohrabrujuće je što se Sonja priključila devojkama i već par dana normalno trenira sa timom.

O rivalima na turniru u Karlovim Varima, Karadžić ima lepo mišljenje.

– Kina je uvek jaka, bez obzira na sastav u kome će doći. Oni se ozbiljno i na vreme spremaju za Azijske igre, u perspektivi i za Svetsko prvenstvo. Češka ima respektabilan tim jer, u suprotnom, ne bi prihvatila organizaciju predstojećeg Evropskog šampionata, a u reprezentaciji ima i jednu Amerikanku… Letonija gaji specifičan način igre, sa dosta šuteva, vrlo je neugodan protivnik… Posle svih tih provera imaćemo bolji uvid u naše trenutno stanje, na čemu moramo da radimo i šta da popravljamo – objašnjava selektor naših najboljih košarkašica Stevan Karadžić.

Ženska reprezentacija Srbije se u Beograd vraća 29. maja, a 31. maja u našoj prestonici nastavlja pripreme za EP na koje devojke putuju 14. juna.

(kosarka24.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track