PRIPREME ZA EP: Srbija pobedila Japan, Dajana Butulija se oprostila od nacionalnog dresa
Foto: Košarkaški Savez Srbije

u češkoj brane KRUNU

PRIPREME ZA EP: Srbija pobedila Japan, Dajana Butulija se oprostila od nacionalnog dresa

Košarka -

Ženska seniorska reprezentacija Srbije pobedila je u prijateljskoj utakmici Japan rezultatom 90:73 u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Češkoj (16-25. jun).

Utakmica je odigrana pred oko 1.000 gledalaca u beogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica".

Izabranice selektora Stevana Karadžića tokom celog meča su kontrolisale rezultat i dešavanja na terenu i na kraju zabeležile ubedljiv trijumf.

Ovaj meč preskočila je Sonja Petrović, dok je Ana Dabović odigrala prve minute tokom priprema.

Utakmici je prethodila svečanost povodom oproštaja Dajane Butulije od dresa sa državnim grbom. Našoj trofejnoj reprezentativki u ime Košarkaškog saveza Srbije predsednik Predrag Danilović je uručio dres reprezentacije Srbije sa brojem 40, potpredsednica nacionalne košarkaške kuće Ana Joković je uručila buket cveća, dok je ispred sadašnjeg tima Butuliji poklon uručila kapiten Jelena Milovanović.

Srbija u petak od 19 časova takođe u Hali sportova "Ranko Žeravica" igra protiv Japana, uz slobodan ulaz za gledaoce. Ove dve reprezentacije će u nedelju odigrati još jednu utakmicu, ali zatvorenog tipa.

- Zadovoljan sam angažovanjem igračica. Ima tu grešaka, što je normalno. Ono što me najviše brine u ovom trenutku je zdravstveni bilten. Probala je Ana Dabović, odigrala nekoliko minuta posle dužeg vremena. Videćemo reakciju, video sam da je imala neki bol. Što se tiče Sonje, ona će, nadam se, za dva-tri dana da se priključi. Imaćemo ih na broju, ali nažalost biće spremne toliko koliko mogu. Faktički, Sonja je trenirala četiri dana sa tim i igrala jednu utakmicu, a Ana nije igrala uopšte. Nadam se da će do početka puta trenirati normalno i da ćemo biti kompletni, makar na papiru. Što se tiče Nevene Jovanović, na poluvremenu je rekla da je cimnula malo zglob, ima neki bol u stopalu, ali sutra će biti jasnija situacija. Neke druge igračice su dobile veću šansu i dobro su izgledale - rekao je selektor Stevan Karadžić.

SRBIJA – JAPAN 90:73 (27:20, 23:21, 21:18, 19:14)

SRBIJA: Radočaj 4, Čađo 12, Krnjić, N. Jovanović 3, Milovanović 23, Škorić 8, Stanković 2, T. Jovanović 14, Stanaćev 2, Bogićević 5, Crvendakić 17, Dabović, Mandić.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto navijači Partizana nisu ove godine slavili titulu prvaka Evrope?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track