SRAM VAS BILO: Goran Grbović opleo po Partizanu
Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

ŽESTOKO

SRAM VAS BILO: Goran Grbović opleo po Partizanu

Košarka -

Nije problem ostati bez titule, ne možeš da izađeš na teren i da se ne boriš. To je nedopustivo, kaže legendarni Grba

Godina bez trofeja postaje sasvim normalan epilog takmičarske sezone za košarkaše Partizana, ali činjenica da se posle 19 leta nisu plasirali u finale domaćeg plej-ofa, i to u ovakvoj KLS, nešto je što ukazuje da crno-beli iz Humske strmoglavo padaju ka dnu.

Legendarni Goran Grbović ne može da sakrije ljutnju, bes i razočaranje.

- Nije problem što smo ostali bez titule, niti je bruka izgubiti meč, ali je sramota izgubiti na ovakav način. Ne možeš da izađeš na teren i da se ne boriš. To je nedopustivo, a predstavlja samo refleksiju kompletnog stanja u klubu - ogorčen je Grbović.

Prema njegovim rečima, od odlaska Duška Vujoševića klub iz Humske nema jasnu ideju i koncepciju, zbog čega se konstantno vuku loši potezi.

- Raščinili su i oterali Generala i Partizan je ostao bez sistema. Setite se, dok se Crvena zvezda bavila nama i pokušajima da nas stigne, nije uspela da se oporavi, a kad su se okrenuli sebi, to im je pošlo za rukom. Moramo da se resetujemo i krenemo iz početka - kaže Grbović i dodaje:

- Partizan igra košarku na nivou srednjoškolskog tima, a za to je najmanje kriv Aleksandar Džikić. Niko ne preuzima krivicu, pa nema nikoga da izađe u javnost i kaže koliki je dug ili ko je odgovoran za selekciju igrača. Dve godine samo gledaju u pravcu Nemanjine, da li će im se dati neki novac. Sramota.

Bivši centar Partizana Ratko Varda slaže se se Grbovićem:

- Sunce ti poljubim, i ja sam sa 38 otišao u penziju. Pa s jednom nogom bih vadio poslednji atom snage da pokažem kako se igra. Ne za klub koji kao volimo, nego zbog sebe, jer ja nosim dres tog kluba koji neko voli. I zbog sebe da pokažem da sam bolji od onoga protiv kog igram. Sramota!

foto: Aleksandar Jovanović

Novi predsednik

ZEKA UMESTO PEKOVIĆA?

Nikola Peković je praktično već napustio klub iz Humske, a u sportskim krugovima sve više spominje ime Žarka Zečevića.

- Uveren sam da neće biti ostavki, smatram da bi 80-90 odsto njih moralo da ode iz kluba. I do mene je došla kuloarska priča kako bi Zeka mogao da preuzme klub, ali ne znam da li će se to zaista dogoditi - kaže Grbović.

Kurir / Konstantin Radulović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto je Boban Marjanović hteo pred utakmicu sa FMP-om da se zagreva sa košarkašima Zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track