Najnovije vesti

Najbolji igrač Marko Stojanović, kao i njegov klub KK “Cubi”
Foto: Slađana Stojanović

ZAVRŠENA NOVOSADSKA GRADSKA KOŠARKAŠKA MK LIGA

Najbolji igrač Marko Stojanović, kao i njegov klub KK “Cubi”

Košarka

Finale Novosadske gradske košarkaške MK lige mlađih kategorija u sezoni 2016/2017. završeno je danas na SPENS-u. Košarkaški klub “Cubi” , mlađi pioniri 2003. iz Novog Sada, osvojili su prvo mesto, a upravo iz tog kluba za najboljeg igrača na ovom velikom takmičenju proglašen je Marko Stojanović (14) iz Novog Sada, a za najboljeg trenera proglašen je trener ovog kluba Dušan Ignjatov.

foto: Slađana Stojanović

Organizatori ovog takičenja bili su Okružni košarkaški savez Novi Sad, uz podršku Košarkaškog saveza Vojvodine, Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu i Sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da otvorim ovo izuzetno sportsko takmičenje u oktobru, a sada da prisustvujem finalu i dodeli odličja najboljima. U vreme kada se deca nedovoljno bave sportom, postojanje ovakve lige je velika stvar. Velika sala SPENS-a je mesto gde su mnogi uspešni sportisti napravili prve korake u karijeri i igrali važne utakmice, a sada su i ovi mladi Novosađani imali mogućnost da treniraju baš tu, u najboljim uslovima. Siguran sam da su deca koja su se takmičila u Ligi bila uspešna, ali je podjednako važno da su uživala u druženju i sportu. Po tome je i specifično ovo takmičenje - u njemu pobeda nije osnovni cilj, iako pobeda predstavlja veliki motiv za bavljenje sportom. Organizatori su akcenat stavili na podsticanje dečijeg talenta i podizanje individualnih kvaliteta svakog pojedinca, što pozdravljamo - rekao je Ognjen Cvjetićanin član Gradskog veća za sport i omladinu i naglasio da će Grad nastaviti da podržava to takmičenje i čestitao organizatorima na inicijativi i organizaciji.

foto: Slađana Stojanović

Takmičenje je počelo u oktobru 2016. godine, a trajalo je do 31. maja 2017. godine. U nadmetanju u ovoj sezoni je učestvovalo 67 ekipa, 1000 MK igrača i igračica uzrasta od 10 do 16 godina, preko 100 trenera, 100 sudija i pomoćnih sudija.

foto: Slađana Stojanović


Kurir/S. S.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...