POTVRĐENA KURIROVA EKSKLUZIVA: Partizan i Džikić raskinuli saradnju, crno-beli traže trenera
Foto: Saša Pavlić

Novo lice stiže u humsku

POTVRĐENA KURIROVA EKSKLUZIVA: Partizan i Džikić raskinuli saradnju, crno-beli traže trenera

Košarka -

Aleksandar Džikić više nije trener košarkaša Partizan.

Crno-beli će u sezonu 2017/18 ući sa novim šefom stručnog štaba (pominju se Dušan Kecman i Vlado Šćepanović) jer su u utorak Džikić i Partizan sporazumno raskinuli saradnju koja je trajala od januara 2016. godine.

"Preuzevši klub u delikatnom trenutku, Džikić je u prvoj sezoni, za kratko vreme, uspeo da trgne ekipu i dovede je do petog mesta u ABA ligi kao i do finala Kupa Radivoja Koraća i domaće Superlige. U tek završenoj sezoni,

Džikić je vodio ekipu do druge faze FIBA Lige šampiona, polufinala ABA

lige, polufinala Superlige i finala nacionalnog kupa. KK Partizan se zahvaljuje treneru Džikiću na svemu što je učinio za klub i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere. Humska 1 i dvorana Aleksandar Nikolić, uvek će biti Džikićeva kuća!", poručili su crno-beli putem klupsokg sajta.

Džikić je postao šef stručnog štaba Partizana 5. januara 2016. godine. U drugoj polovini sezone 2015/2016. crno-beli su završili ABA ligu na petoj poziciji, stigli do finala Kupa Radivoja Koraća, pobedivši i Crvenu zvezdu, ali su u finalu izgubili od Mega Leksa. U finalu šampionata Srbije izgubili su od Zvezde.

U ovoj sezoni, u ABA ligi zagrebačka Cedevita je zaustavila Partizan u polufinalu, PAOK u šesnaestini finala FIBA Lige šampiona, u finalu Kupa Radivoja Koraća Zvezda je bila bolja od Džikićeve ekipe, a onda je, prvi put posle 19 godina, crno-beli tim ostao bez nacionalnog finala, jer ga je u polufinalu Superlige eliminisao FMP.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto je Boban Marjanović hteo pred utakmicu sa FMP-om da se zagreva sa košarkašima Zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track