(KURIR TV) SPREMNE DA POKORE PRAG: Košarkašice Srbije zrače optimizmom pred početak Evropskog prvenstva
Foto: Dejan Ignjatović

BRANE ZLATO IZ BUDIMPEŠTE

(KURIR TV) SPREMNE DA POKORE PRAG: Košarkašice Srbije zrače optimizmom pred početak Evropskog prvenstva

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u Pargu gde će od 16. do 25. juna učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Pripreme su završene, mesec dana napornog rada je iza devojaka, koje su otišle na šampionat koji su osvojile pre dve godine i napravile istorijski uspeh.

Njihova poruka je jasna: zajedno će se boriti za državni dres kao i proteklih godina, po čemu su postale prepoznatljive, držaće se zajedno i učiniti sve što je u njihovoj moći da opet obraduju naciju.

Zlatna medalja osvojena 2015. u Budimpešti je za pamćenje, sada će svi na naše devojke gledati sa dodatnom pažnjom i motivacijom, ali su evropske šampionke spremne da prave nova čuda.

Izabranice selektora Stevana Karadžića su u popodnevnim satima po dolasku u Prag odradile prvi trening u hali "Kralovka", gde će igrati prvu fazu na Evropskom prvenstvu.

Evrobasket počinje u petak kada će naše devojke igrati protiv selekcije Grčke od 18 sati. Dan kasnije ih očekuje meč sa Francuskinjama (20.30), nedelja je rezervisana za predah, dok grupnu fazu završavaju duelom sa Slovenijom (15). Tri prvoplasirane ekipe iz grupe prolaze dalje.

Prvoplasirana ekipa stiče direktan plasman u četvrtfinale, dok će ekipe koje zauzmu drugu i treću poziciju razigravati u osmini finala sa ekipama iz grupe D.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track