DEJO MORA DA OSTANE: Navijači i bivši igrači uz Radonjića
Foto: Fonet

NEMA DILEME

DEJO MORA DA OSTANE: Navijači i bivši igrači uz Radonjića

Košarka -

Nije sve u parama Zlatko Bolić i Vladimir Kuzmanović smatraju da bi uprava i trofejni trener trebalo da nastave saradnju zarad interesa Crvene zvezde

Dejan Radonjić mora da ostane trener košarkaša Crvene zvezde, jednoglasno je mišljenje navijača, ali i bivših igrača crveno-belih.

foto: Saša Pavlić

Košarkaši Crvene zvezde ove sezone osvojili su titule u regionalnoj i srpskoj ligi, kao i nacionalni kup, a spletom nesrećnih okolnosti ostali su bez plasmana među osam najboljih timova Evrolige. Dejan Radonjić bio je ključ uspeha, a navijači su tokom treće utakmice finala protiv FMP jasno poručili da Dejo mora ostati. Sada je na potezu uprava sa Nebojšom Čovićem na čelu, jer je Radonjiću istekao ugovor.

- Bolje od ovoga nije moglo. Dejo je napravio fantastičan rezultat! Pokazao se kao ličnost, čovek koji ume da radi i koji zna da napravi rezultat u Evropi. Ima puno pravo da traži da ostane u Crvenoj zvezdi, iako ga žele i drugi klubovi. Uprava i on imaće dovoljno vremena da sednu i donesu odluku. Moje je mišljenje da Dejan Radonjić treba da ostane trener Crvene zvezde - poručio je nekadašnji as kluba Zlatko Bolić.

foto: Marina Lopičić

Još jedan košarkaš iz generacije crveno-belih koja je osvajala titule, Vladimir Kuzmanović, voleo bi da Radonjić ostane na Kališu.

- Na početku sezone niko nije očekivao ovakav rezultat. Setimo se i kako su mediji smenjivali Dejana, a tada je bitnu ulogu odigrala uprava i stala iza njega. Ta podrška mu je mnogo značila. Dejan je postavio niz rekorda i po tome će ga pamtiti. O njegovom ostanku odlučuju mnoge stvari, a finansije nisu na prvom mestu. Nije sve u novcu već i u tradiciji i slobodi u radu. Svuda postoje izazovi i problemi. Treba samo videti kako je Barcokas prošao u Barseloni. Dejan je u poziciji da bira. Ima klubova zainteresovanih za njega, a i Crvena zvezda će sigurno izneti odgovarajuću ponudu. Bilo bi dobro za Zvezdu da se nađu - kazao je Vladimir Kuzmanović.

Ne trpi prosek

ČOVIĆ: BIĆEMO JOŠ BOLJI

Predsednik kluba Nebojša Čović kaže da crveno-beli ne tolerišu prosek.

- Osrednjost posle svega ovoga što smo postigli ne dolazi u obzir. Ili - idemo dalje ka još većim ciljevima. Voleo bih da sledeće godine podignemo lestvicu. Da li ćemo to uspeti, više ne zavisi samo od nas. O parama ćemo dati informacije, mi to nikad nismo ni krili.

Kurir / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track