(KURIR TV) KARADŽIĆ PRED SLOVENIJU: Uprkos povredama verujemo u pobedu i prolaz u doigravanje
Foto: Fiba.com

Selektor Srbije optimista

(KURIR TV) KARADŽIĆ PRED SLOVENIJU: Uprkos povredama verujemo u pobedu i prolaz u doigravanje

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u ponedeljak od 15 časova protiv Slovenije igra odlučujući meč za plasman u doigravanje na Evropskom prvenstvu u Češkoj, na kom brani zlatnu medalju.

Uprkos porazima od Grčke (69:60) i Francuske (73:57) selektor Stevan Karadžić je istakao da veruje da ekipa ide uzlaznom linijom i da je pobeda od najmanje 6 poena razlike, koja garantuje prolaz neže dolaziti u pitanje.

"Videli ste da smo po mnogo če,mu protiv Francuske bili mnogo bolje nego protiv Grčke. Tada smo bili stegnuti, a sada nam je Sonja Petrović donela samopouzdanje i sigurnost. Ono što nas zabrinjava jeste stanje Ane Dabović, koja nije mogla da igra u drugom meču, a sumnjam da će moći i sutra", rekao je Karadzić.

Selektor Srbije potom je govorio o povredama u timu i duhu koji vlada među košarkašicama.

"Stanje Sonje Petrović je bolje, ali ona je protiv Francuske igrala više nego što smo planirali. Pitao sam je kakvo je stanje i ona je rekla da je mnogo bolje. Treba da znate da je Petrovićeva sa ovom ekipom odigrala samo jedan meč, da se tokom trening meča sa Češkom povredila i da od tada nije igrala. Ipak verujem da ćemo naći snage da odigramo dobar meč.

Neću sada da pričam i o stanju Jelene Milovanović, koja je pravi kapiten, koji se bori, greši i koja je bez obzira na povredu propustila samo dva treninga. Sada kada nema maksimalnu podršku Sonje i Ane, ona preuzima odgovornost i pravi je kapiten, rekao je Karadžić.

Karadžić je govorio i o snazi ekipe Slovenije

"Glavna snaga Slovenije je bekovksa linija Marić i Oblak. Tu će Radočaj Mandić i Jovanović morati da odrade posao. Sa druge strane one su protiv Francuske uspele da nadskaču taj tim, to malo kome uspeva. Nije lako igrati kada nešto moraš, ali mislim da nam utakmica sa Francuskom daje za pravo da verujemo da možemo da rešimo probleme."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track