ISPOVEST BRANKA JOROVIĆA: Izgubio sam milione zbog reprezentcije, ali ne kajem se!
Foto: EPA

PATRIOTA

ISPOVEST BRANKA JOROVIĆA: Izgubio sam milione zbog reprezentcije, ali ne kajem se!

Košarka -

Košarkaš koji je 2006, igrajući za reprezentaciju, zaradio povredu koja ga je koštala velike karijere, i dalje tvrdi da mu je državni dres svetinja

Branko Jorović, nekad među najboljim krilima Evrope, zbog povrede leđa koju je zaradio igrajući u reprezentaciji izgubio je milione, ali mu je više krivo što nije ostavio dublji trag u nacionalnom dresu.

Branko je te 2006. godine potpisao milionski ugovor s Đironom, koji je raskinut kad je stigla kobna povreda. Posle toga njegova karijera nije bila ni približna onoj koju je mogao da ostvari. Jorovićeva priča dobija na težini u vremenu kada košarkaši više razmišljaju o potpisivanju ugovora nego o dresu Srbije.

Igrao sam preko praga bola

- Zaista se nisam štedeo, za mene je reprezentacija bila vrhunac karijere, zadovoljstvo i velika čast. I dan-danas mislim tako jer igranje za Srbiju ne može da se meri ni sa čim. Ne kajem se nijednog trenutka, više mi je krivo što zbog te povrede kasnije nisam mogao da budem član reprezentacije nego što sam se povredio. Iskreno - kaže popularni Jore za Kurir i dodaje:

- Nikada nisam pomislio na ugovor niti na to šta rizikujem. To svi znaju. Sanjao sam da se oporavim i igram s grbom na grudima. Čak sam odigrao nekoliko utakmica pod injekcijama. To svakom igraču treba da bude nešto najsvetije. Ako neko ima ozbiljan razlog da otkaže selektoru, kao što su povrede, premor, onda je to opravdano, ali neke gluposti ne opravdavam. Ipak, igrač svima mora da bude prioritet.

foto: Instagram

Svi me napustili

Međutim, kaže ovaj momak iz Guče, postoji i druga strana medalje.

- Ja sam izgubio ugovor, sve. Ne samo novac od tog ugovora, nego i vrhunsku karijeru narednih godina. Jer, kako su tada stručnjaci tvrdili, bio sam među tri igrača u Evropi na toj poziciji. A Savez me nije ni osigurao. Najviše me boli što su mi tada svi okrenuli leđa. Kasnije mi čak ni šansu nisu dali, bar probu kad sam se oporavio.

foto: Profimedia

Polako s kritikama

NE PLJUJMO BOBIJA I JOKIĆA

Jorović dodaje da nema smisla mnogo kritikovati Marjanovića i Jokića.

- Oni rešavaju svoju životnu egzistenciju. Mladi su, trebaće nam još mnogo godina. Jedna akcija bez nekoga nije propast sveta. Šta sam ja rešio igranjem preko limita bola? Ništa. Sve zavisi iz kog ugla se gleda, navijačkog ili igračkog.

Kurir / Predrag Gajić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: O čemu je Radonjić "kratko razmišljao" pre nego što je prihvatio poziv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track