(VIDEO) NJUJORK NIKSI IZABRALI SRBINA: Ognjen Jaramaz 58. pik na NBA draftu. Filadelfija se odlučila za Boldena
Foto: Saša Pavlić

Mega ponovo ispisala istoriju

(VIDEO) NJUJORK NIKSI IZABRALI SRBINA: Ognjen Jaramaz 58. pik na NBA draftu. Filadelfija se odlučila za Boldena

Košarka -

Američki košarkaški klub Njujork izabrao je igrača Mega Bemaksa Ognjena Jaramaza kao 58. pika na noćašnjem draftu NBA lige u Bruklinu.

Jaramaz je bio jedini igrač poreklom iz Srbije na NBA draftu.

Osim Zagorca na draftu su izabrana još dvojica igrača Mege, Slovenac Vlatko Čančar izabran je za 49. pika od Denvera, dok su francuskog igrača Alfu Kabu kao 60. pika izabrali Atlanta Hoksi.

Mega je tako postala prvi klub u istoriji NBA lige koji je treći put na draftu imao trojicu izabranih igrača. Mega je 2014. i 2016. godine imala trojicu igrača na NBA draftu. Na NBA draftu 2014. godine su izabrana tri igrača Mege i to Nikola Jokića koji je bio 41. pik, Vasilije Micić na 52. mestu i Nemanja Dangubića koji je bio 54. pik. Prošle godine su takođe tri igrača izabrana, i to Timote Luvavu-Kabaro kao 24. pik, Ivica Zubac na 32. mestu i Rade Zagorac kao 35. pik.

Posebno zanimljiv trenutak je bio prilikom proglašenja Ognjena Jaramaza kao 58. pika kada je u toku televizijskog prenosa NBA drafta, analitičar i komentator ESPN-a Fren Frašila kao iznenađenje pokazao dres Mega Bemaxa sa svojim prezimenom.

foto: Printscreen

Filadelfija je uzela igrača Crvene zvezde Džona Boldena sa 36. mesta.

"Imam klauzulu u ugovoru, i želim da idem u NBA", rekao je Bolden.

Prvi pik na draftu je košarkaš Univerziteta Vašington Markel Fulc, koga je izabrala Filadelfija. On je prošle sezone imao prosek od 23 poena, 5.7 skokova i 5.9 asistencija. Filadelfija je drugu godinu zaredom imala prvi pik na NBA draftu.

"Želim da budem ruki godine. Postavio sam sebi još jedan visoki cilj. Želim da budem MVP lige. Znam da su to jasno visoki ciljevi, ali samo tako mogu da napredujem", rekao je Fulc.

Za drugog pika izabran je košarkaš UCLA Lonco Bol, koga su izabrali Los Andjeles Lejkersi.

Košarkaš Djuka Džejspon Tatum je treći pik na draftu a izabrao ga je Boston.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Urnebesno! Ko lošije peva? Nikola Jokić ili omladinci Partizana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track