AMERIKANCI UČE NAVIJAČE SAKRAMENTA KO JE BOGDANOVIĆ: On je Bogdan, a ne Bojan, Srbin je, nije Hrvat
Foto: Fiba.com

Priprema se teren

AMERIKANCI UČE NAVIJAČE SAKRAMENTA KO JE BOGDANOVIĆ: On je Bogdan, a ne Bojan, Srbin je, nije Hrvat

Košarka -

Bogdan Bogdanović će 6. jula potpisati trogodišnji ugovor sa Sakramento Kingsima, po kom će bivši košarkaš Partizana zarađivati 27 miliona dolara, a ne 36 kao što je to prvobitno objavljeno.

Ta korekcija nije amanjila interesovanje navijača "kraljeva", koji Bogdanovića već vide kao naslednika Predraga Stojakovića, a evo dela pisanja lokalnih medija o dolasku reprezentativca Srbije.

"Uzbuđeni ste zbog Bogdanovića, ali... da li je on novi Peđa Stojaković za Kingse? Udahnite duboko", piše Sakramento Bi u uredničkom komentaru i nastavlja:

"Prošle godine u ovo vreme, vrlo malo navijača 'kraljeva' znalo je za njegovo ime, vrlo malo je moglo da izgovori njegovo ime, ili da ga razlikuje od veterana Vašington Vizardsa koji ima isto prezime.

Bogdan Bogdanović, koji će zvanično postati član Kingsa sledeće nedelje, nije Bojan Bogdanović. On je Srbin, nije Hrvat. On je bek šuter, ne nisko krilo. On je, uz sve to, i član idealne petorke Evrolige, iskusan je profesionalac.

"Znam Bogdana još od kada je bio 18-godišnjak, tada sam ga trenirao na Euro kampu 2010", rekao je Fran Fraskila, bivši trener, sada draft analitičar za ESPN, koji pritom radi za NBC kada na red dođu Olimpijske igre.

U analizi igre srpskog košgetera kaže se:

"Bilo je tu mnogo talenta, Batum, Furnije, Dragić, Ibaka... No, ono po čemu se sećam Bogdana je da je uvek imao taj zadivljujući osmeh, ali i vrhunske poteze u velikim mečevima. Analogija koju koristim je da je vrhunska evropska košarka uporediva sa vrhunskom koledž košarkom. Bogdanović je pogađao sa distance sa 33% uspešnosti, bio je zvezda u svojoj konkurenciji, a pritom je i stariji početnik, pa mu privikavanje na NBA neće biti teško. Igrao je u arenama u kojima su i zapaljive bombe padale, pa nema problema sa pritiskom na utakmicama. Trener Dejv Jerger će voleti snagu njegovog karaktera. On će biti u košarkaškoj ekstazi čak i kada se bude ulazilo u avion", dodao je Fraskila.

"Ali, iskreno, ja mislim da je ovaj ugovor dobar za obe strane", nastavio je Fraskila, zaključujući na sledeći način: "Bogdan treba da dokaže da može da igra u NBA, a on će to i dokazati. Možete čak da kažete i da je on bio najbolji igrač u Evropi ove sezone. Iskreno, ja sam sada uzbuđen zbog Kingsa, jer je Divac i na draftu pokupio odlične klince. Postoji sada tu već jedna - nada"", navodi se na kraju analize Sakramento Bija.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: FIBA, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdo , a gde je fudbal?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track